kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"1.6 milyar $ kredi Avea'nın maraton koşmasını sağlar"

1.6 milyar dolar sendikasyon kredisini altyapı ve üçüncü nesil ihalesi ve teknolojisine yatıracağını açıklayan Avea CEO'su Türktan, artık 100 metre değil, maraton koşabileceklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
"1.6 milyar $ kredi Avea'nın maraton koşmasını sağlar"
Turkcell'in 3 milyar dolar sendikasyon kredisi almasından sonra Avea da 1.6 milyar dolar sendikasyon kredisi için anlaşma yaptı. Avea CEO'su Cüneyt Türktan, "1.6 milyar dolarlık sendikasyon kredisi bizim telekom sektörüne kısa mesafe, 100 metre koşucusu değil, maratoncu olarak bakmamızı sağlayacak" dedi. Türktan, kredinin 8-9 yıllık uzun vadelere yayıldığını söyleyerek, kredinin kısa dönemli borçların uzun döneme çevrilmesinde, altyapı yatırımlarının iyileştirilmesinde ve Türk Telekom ile birlikte bölgede büyüme stratejileri doğrultusunda yapacakları yatırımlarda kullanılacağını belirtti.

PAY ARTACAK
Türktan, sözlerine şöyle devam etti: "Genelde telekom sektöründe ağır ve yüklü yatırımlar yapılıyor. Bunu kısa dönemli vadelerle yapmak zor. Kredi bize uzun nefesli bir soluk sağlayacak. Bizim telekom sektörüne kısa vadeli, 100 metre koşucusu değil, maratoncu olarak bakmamızı sağlayacak. Yani şirket uzun dönemli bir maraton temeline oturuyor. Ayrıca pazar payımız gelişecek ve otomatikman abone sayımız artacak. Müşteriye daha kaliteli, daha yaygın bir hizmet getirecek."

YÜZDE 30 UCUZUZ
Abone başına aylık gelirin düşeceğini düşünmediklerini belirten Türktan, "Şu anda rakiplerimize göre yüzde 30 daha ucuza konuşturuyoruz. Fiyatları rakiplerimiz düşürebilir ancak rekabetin daha çok kaliteli servis için olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Türktan, Vodafone'nun Türkiye pazarına girmesine ilişkin olaraksa "Vodafone'nun gelişi hem piyasanın büyümesi hem de kaliteli bir rekabet savaşı verilmesi açısından faydalı olacağına inanıyorum. İyi operatörlerle iyi oyuncuların olması, futbol takımında ne kadar iyi oyuncu olursa oyunun o kadar iyi oynanması gibi, bizi de sektörü de iyi etkileyecektir" yorumunu yaptı. Türktan, halka açık olmadıkları halde Türk Telekom ve İş Bankası sayesinde güçlü bir ortaklık yapıları bulunduğunu vurgulayarak, gelecekte halka açık şeffaf bir şekilde çalışmayı hedeflediklerini ve zamanı geldiğinde halka açılacaklarını belirtti.