kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yapı Kredi'de dümene Tayfun Bayazıt geçti

En son görev yaptığı Fortis Bank Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan Tayfun Bayazıt, Türkiye'nin 4'üncü büyük özel bankası Yapı Kredi'ye Genel Müdür atandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Yapı Kredi'de dümene Tayfun Bayazıt geçti
Koç Finansal Hizmetler A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulları, dün yaptıkları toplantıda Koç Finansal Hizmetler İcra Başkanlığı (CEO) ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü görevlerine Tayfun Bayazıt'ın atanması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurulmasına karar verdi. Böylece, Tayfun Bayazıt 19 Nisan 2007 tarihi itibariyle Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü ve Murahhas Azası görevlerine atanmış oldu.

MURAHHAS ÜYE DE OLDU

Bankadan konuyla ilgili yapılan açıklamada Tayfun Bayazıt'ın Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak da atandığı bildirildi. Bu arada, Tayfun Bayazıt, Yapı Kredi Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkanlığına da seçildi. Yapı Kredi Finansal Kiralama'dan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, şirket Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Kemal Kaya'nın yönetim kurulu üyeliğinden dün itibariyle istifasının kabulüne, boşalan yönetim kurulu üyeliğine de ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere yine dün itibariyle Tayfun Bayazıt'ın atanmasına ve Tayfun Bayazıt'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmesine karar verildiği belirtildi.