kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğu'ya kış geri geldi

Yeni Haber
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bölge genelinde gece başlayan aralıklı kar yağışı havaların ısınmasını bekleyen vatandaşları şaşırttı. Ardahan'ın Çıldır ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece başlayan aralıklı kar yağışı ile şehir merkezlerindeki kar kalınlıklarının Ağrı'da 2, Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Erzurum'da 1 santimetre olduğu, Iğdır ve Erzincan'da ise şehir merkezinde kar olmadığı bildirildi.

Bölge genelinde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 4, Kars'ta 3, Ağrı'da 1 derece oldu. Sıcaklıklar Iğdır'da 5, Erzincan'da ise 2 derece olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde kar yağışının hafta boyunca aralıklarla devam edeceğini belirtti. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde seyredeceği kaydedildi.

HİZAN-BAHÇESARAY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hizan-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı.

Yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan, kent merkezinde ise sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Bahçesaray-Hizan yolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşamdan bu yana ulaşıma kapatıldığını, araç geçişine izin verilmediğini söylediler.

Yetkililer, kar yağışının azalmasıyla yolun trafiğe açılması çalışmalarının başlatılacağını kaydettiler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van ve çevresinde etkili olan kar
yağışının, öğlen saatlerine kadar devam edeceğini söylediler.

KAR KARS'A GERİ GELDİ

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Zaman zaman tipi şeklinde olan yağış kış manzaralarının yaşanmasına neden oldu.

Önümüzdeki birkaç gün içinde yine kar yağışı beklendiğini ifade eden Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kars'ta kar kalınlığının 6 santimetreye ulaştığını kaydetti. Sıfırın altında 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının yanı sıra kar yağışı yollarda da etki oldu.

Kars-Göle karayolu Boğatepe mevkiinde araçların güçlükle ilerlediği öğrenilirken genel olarak yolların açık olduğu ve çalışmaların yapıldığı bildirildi.

VAN'DA KAR YAĞIŞI 4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Van'da sabah saatlerinde başlayan ve kısa süren kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. 4 gün boyunca aralıklarla kar yağışının olacağı belirtilirken her hangi bir yolun kapanmadığı belirtildi.

Şehir beyaz bir örtüyle kapandıktan sonra güneş yine yüzünü gösterdi ve hayat normale döndü. Yağış nedeniyle il genelinde her hangi bir köy yolu kapanmazken gündüz en yüksek hava sıcaklığının 7, gece ise 1 derece olarak beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre öğle saatlerinden itibaren aralıklarla kar yağışı olacağı, yüksek kesimlerde ise etkili olmamakla beraber kar yağışının devam edeceği belirtildi.

Ajanslar