kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Özelleştirme mağdurlarına müjde!
Yeni Haber
Geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yasayla, özelleştirilen kuruluşlarda çeşitli nedenlerle işsiz kalanların, kamuda işe alınmasının önü açıldı.

Bundan önce de özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda işsiz kalanlara kamuda iş imkanı yolu açılmıştı.Ancak söz konusu uygulamada, 20 Ekim 2004 tarihine kadar işsiz kalanların müracaatları kabul edilmiş, ve özel sektörle birlikte devam etmek isteyip 6 ayın üzerindeki sürelerde iş akti fesh edilenler bu uygulamanın dışında kalmıştı.

İKİ AYLIK BAŞVURU SÜRESİ OLACAK

Yeni düzenlemeyle birlikte, yasanın Resmi Gazetede yayınlamasını takip eden 1 ay içinde, sözleşmesi fesh edilenler dahil olmak üzere, özelleştirme kapsamında işsiz kalanlar, 2 ay içinde müracaat etmeleri halinde 4 C kapsamında işe alınabilecek.

Düzenlemeyle, özellikle özelleştirilen ancak alıcı firma tarafından kapatılan işletmelerde çalışanlar ile çeşitli nedenlerle iş akdi feshedilenler ve bundan önceki yasadan yararlanamayan özelleştirme işsizlerinin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, söz gelimi TEKEL Alkol'ün satılmasının ardından alıcı firmanın 3 fabrikayı kapattığı ve buradaki işçilerin dışarıda kaldığı ifade ediliyor.

BAŞVURULAR ÖİB'YE..

Bu arada söz konusu durumda olanların, öncelikle yasanın Köşk'ten onaylanması ve ardından Resmi Gazetede yayımlanmasını beklemeleri gerekecek.

Bunun ardından Özelleştirme İdaresi duyuru yaparak, iki aylık sürede bu durumda olanların başvurularını almaya başlayacak.Söz konusu müracaatların toplanmasından sonra Devlet Personel Başkanlığına iletilerek, ihtiyacı olan kamu kuruluşlarına dağıtım yapılacak.