kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Havuzda "baskın" tartışması
Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü, aralarında G.Saray Yüzme Takımı sporcularının da bulunduğu 40 kişilik bir grubun, yüzme tesislerine baskın yaparak zarar verdiğini iddia etti. Galatasaray Kulübü ise bu iddiaları yalanlayarak böyle bir olayın kesinlikle yaşanmadığını belirtti.

Fenerbahçe Kulübü, aralarında Galatasaray Yüzme Takımı sporcularının da bulunduğu 40 kişilik bir grubun, Fenerbahçe Burnu'ndaki yüzme tesislerine baskın yaparak, bir güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip, tesislere zarar verdiğini açıkladı.

Kulübün internetteki resmi sitesinde yapılan, ''Çirkin saldırı'' başlıklı açıklamada, olayın 8 Nisan Pazar akşamı, Türkiye Kulüpler Arası Kış Yüzme Şampiyonası'nda Fenerbahçe'nin erkek ve bayanlarda şampiyon olmasının ardından gerçekleştiği duyuruldu.

Galatasaraylı sporcular Can Eter, Cem Paşaoğlu, Aytekin Mindan, Emin Ali Başer ve Özgür Aslan'ın da saldırıyı yapan grubun içinde bulunduğu iddia edilen açıklamada, Galatasaray Kulübü'nden ve Yüzme Federasyonu'ndan söz konusu şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması talep edilerek şu ifadelere yer verildi:

''Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Takımı'nın Türkiye şampiyonu olmasının ardından 40 kişilik bir grup tesislerimizi bastı. Aralarında sporcu demeye dilimizin varmadığı sporcu ahlakı ve terbiyesinden uzak Galatasaray Kulübü'ne kayıtlı Can Eter, Cem Paşaoğlu, Aytekin Mindan, Emin Ali Başer ve kulübümüz tarafından daha önce kadro dışı bırakılmış olan Özgür Aslan'ın da bulunduğu alkollü oldukları tespit edilen bu grup, önce yüzme tesisimizdeki güvenlik görevlisini etkisiz hale getiriyor, ardından da Can Eter, Cem Paşaoğlu ve Özgür Arslan tesislerimizden içeri girerek kapı ve pencereleri yumrukluyor ve zarar veriyorlar. Grup daha sonra polisin olay yerine gelmesi ile dağılıyor.

Bu çirkin saldırıya karışan tüm kişileri nefretle kınıyoruz ve gerek Galatasaray Kulübü'nden gerekse Yüzme Federasyon'undan söz konusu şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Bu tür olaylara karışan kişilerin adının ne taraftarlık ne de sporun herhangi bir dalı ile birlikte anılmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz.''

GALATASARAY İDDİALARI YALANLADI

Galatasaray Kulübü Yüzme Şubesi Sorumlusu Ercüment Gümrük, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan ''Galatasaraylı sporculardan çirkin saldırı'' başlığı altındaki iddialara yanıt verdi.

Gümrük, Galatasaraylı sporcuların, Fenerbahçe Kulübü'nün iddia ettiği gibi hiçbir olaya karışmadığını ifade etti.

Galatasaraylı ve Fenerbahçeli sporcuların yarışmalar bittikten sonra Fenerbahçe semtinde birlikte eğlendiğini dile getiren Gümrük, ''Burada aralarında konuşmalar oluyor. Sadece Fenerbahçeli sporcu Ceyhan Güler ile bir sporcumuz arasında yüksek sesli tartışma olmuş. Fenerbahçe Kulübü'nün güvenliği de o sırada oradaymış. Galatasaray'dan 10-12 sporcu varmış, diğerleri Fenerbahçeliymiş. İddia edildiği gibi büyüklerde 40 sporcumuz zaten yok. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil'' diye konuştu.

Ercüment Gümrük, Ceyhan Güler'in daha sonra iki Galatasaraylı sporcuyu tesislere davet ettiğini ve burada onlara su ikram ettiğini kaydederek, daha sonra iki kulübün sporcularının dostça vedalaşarak ayrıldığını savundu.Bugüne kadar iki takımın sporcuları arasında böyle bir şey olmadığını anlatan Gümrük, ''Bundan sonra da olacağına inanmıyorum. İki kulüp arasında bu tür taşkınlıklar çıkmaz'' dedi.

Ercüment Gümrük, Fenerbahçe'nin Türkiye Kulüpler Arası Kış Yüzme Şampiyonası'nda aldığı kupa nedeniyle fazla sevinemediğini dile getirerek, ''Aldıkları şampiyonluk nedeniyle basından bekledikleri önemi göremediler. Herhalde şampiyonayı gündemde tutmak istiyorlar. Biz hiçbir olaya karışmadık. Zaten böyle bir şey olduysa niye 2 gün beklediler'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)