kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Polis noktasını vuracaktı
Yeni Haber
Taksim Meydanı'nda bir işyerinin önüne bırakılan ve etkisiz hale getirilen sırt çantasında 5 kilo 300 gram ağırlığında A-4 tipi plastik patlayıcı ile 2 kilogram TNT patlayıcı bulunduğu öğrenildi.

Çantayla ilgili gözaltına alına Aslı D. isimli kadın teröristin asıl hedefinin Taksim Polis Noktası olduğu, takip edildiğini anlayınca bombayı bırakıp kaçmaya çalıştığı ileri sürüldü. Aslı D.'nin ifadeleri doğrultusunda yapılan operasyonda ise 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütüne yönelik çalışmalarına devam eden emniyet güçleri, Kuzey Irak'ta bomba eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gönderilen bir kadın teröristi takibe aldı. Aslı D. isimli terörist, Taksim Meydanı'na geldiğinde takip edildiğini anladı ve Sıraselviler Caddesi'nin başında bir iş yerinin önüne sırt çantasında bulunan patlayıcıyı bırakarak kaçmaya çalıştı.

Kadın terörist, trafik polislerinin de yardımıyla kısa sürede etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Bomba imha ekiplerinin fünye ile patlatarak etkisiz hale getirkleri çantanın içinden 5 kilo 300 gram ağırlığında A-4 tipi plastik patlayıcı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Aslı D.'nin asıl hedefinin Taksim Polis Noktası olduğu iddia edildi. Emniyette sorgusu devam eden D.'nin ifadeleri doğrultusunda 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

(CHA)