kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cerrah: Polise müjde var
Ercan SARIKAYA - Gökay USLANMAZ
Polis-Halk El Ele Yürüyüşü'ne katılan Emniyet Müdürü Cerrah, Başbakan'ın polisin özlük hakları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda müjde vereceğini söyledi..
Polis teşkilatının kuruluşunun 162'nci yıldönümü nedeniyle Mecidiyeköy-Taksim arasında "Polis-Halk El Ele Yürüyüşü" yapıldı. Ana teması renklerin kardeşliği olan ve 3 büyük kulübün kaşkollarının dağıtıldığı yürüyüşe İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte katılan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'un sokaklarının diğer metropollere oranla güvenli olduğunu savundu.

BAŞBAKAN AÇIKLAR
İstanbulluların bu yürüyüşe katılarak polise olan güvenlerini gösterdiğini söyleyen Cerrah, "Halk bize güvenmeye devam edecek" dedi. Ankara'da bir polis memurunun cinnet geçirerek ailesini katletmesinin sorulması üzerine Cerrah, "Bu konuda bir şey söyleyemem ama Sayın Başbakan ve İçişleri Bakanı'mızın polislerin özlük hakları ve çalışma şartları ile ilgili çalışmaları var. Kendileri gereken müjdeyi vereceklerdir" dedi.

12 BİN KİŞİ KATILDI
Polis okulu öğrencilerinin 1 kilometrelik Türk bayrağı taşıdığı yürüyüşe 12 bin kişi katıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri tarafından gönderilen 30 bin kaşkol dağıtıldı. Kortejin geçiş yaptığı Halaskargazi, Cumhuriyet Caddeleri ve Taksim Meydanı'na çıkan sokaklar, sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Bu nedenle Taksim - Şişli arasında trafik kilitlendi. Yürüyüş Taksim Meydanı'nda üzerinde polis amblemi bulunan balonların uçurulmasıyla tamamlandı.
Haberin fotoğrafları