kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
10 terörist öldürüldü
Yeni Haber
Bingöl'ün Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlarda 5 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.Tunceli'de ise 4 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Bitlis'in dağlık arazi kesiminde de 1 teröristin cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde dün gece saat 22.55 sıralarında güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üçü çatışma bölgesinde silahları ile birlikte ölü ele geçirildi. Bugün de devam eden operasyonlarda saat 12.15 sıralarında bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çatışma sonucunda 2 terörist daha silahları ile birlikte ölü ele geçirildi.

TUNCELİ'DE 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bahar ayının gelmesiyle birlikte saldırılarını artıran terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını artıran güvenlik güçleri, Tunceli'de 4 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Bitlis'in dağlık arazi kesiminde ise 1 teröristin cesedi bulundu.

Terör örgütünün hain pusuları sonucu 2 günde 9 şehit haberinin gelmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Bölgede operasyonlarına aralıksız devam eden güvenlik güçleri, teröristlerle zaman zaman sıcak çatışmaya giriyor.

Tunceli'nin Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, silahları ile birlikte 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bitlis'in dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensubu olan 1 teröristin cesedi 2 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemeleri ile birlikte bulunduğu bildirildi. Terör örgütü mensupları ile Bitlis'te çıkan çatışma sonucu ise, bir Geçici Köy Korucusu hafif şekilde yaralandı.

PKK MAYIN DÖŞEMEYE DEVAM EDİYOR

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları tarafından iki ayrı noktada tuzaklanmış olarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneğine basan 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Aynı bölgede yapılan aramalarda takviyeli akım kaynağı ile tuzaklanmış bir kilogram TNT patlayıcı madde, ayrıca iki ayrı noktada basma düzenekli patlayıcı madde ele geçirildi.

Bitlis'in dağlık arazi kesiminde de, arama ve tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerinin terör örgütü mensupları tarafından hazırlanmış 5 ayrı noktada patlayıcı madde bulundu. Birinci noktada havan mühimmatı ile tuzaklanmış patlayıcı madde, ikinci noktada el yapımı iki kilogram TNT ile hazırlanmış patlayıcı düzeneği, üçüncü noktada 2 kilogram A-4 ile hazırlanmış. patlayıcı düzeneği, dört ve beşinci noktada plastik patlayıcı madde ile hazırlanmış patlayıcı düzenekleri ele geçirildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında ise, terör örgütü mensuplarına ait ve kayalıklar arasında gizlenmiş vaziyette bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, silaha ait çok miktarda fişek ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

(CHA)