kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Taksim’de yakalanan terörist taşıdığı patlayıcı dolu çantayı bir mağazanın önünde bıraktı. Uzman ekipler bombayı etkisiz hale getirdi. Olay yerindeki vatandaşlar ise korkulu anlar yaşadı.
Kadın terörist Taksim'de bomba ile yakalandı
Müslim SARIYAR - MERKEZ
İstanbul'un Taksim Meydanı kana bulanmaktan son anda kurtuldu. Polis uzun süredir takip ettiği bir kadın teröristi 3 kilo A-4 patlayıcı ile yakaladı..
İstanbul polisi, bir süredir takibe aldığı PKK bombacısını dün Taksim'de eylem yapmak üzereyken yakalayarak büyük bir faciayı önledi. Bombacının yakalandığı sırada yere bıraktığı çantada bulunan 3 kilo A-4 plastik patlayıcı uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi. Bombacı beraberindeki iki kişiyle birlikte gözaltına alındı.

3 kişi gözaltında
İstanbul'da bombalı eylem yapılacağı istihbaratı üzerine alarma geçen İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir PKK bombacısı olduğu belirtilen 30 yaşlarında bir kadını takibe aldı. Bombacı kadın dün akşam saatlerinde Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerin yapıldığı Taksim Meydanı'nda 2 erkekle buluştu. Bu sırada operasyon yapan İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Bomba imha edildi
Bombacı kadının yakalandığı sırada elinden bıraktığı çantaya dokunmayan polis ekipleri, bomba imha ekiplerini olay yerine çağırdı. Olay yerine gelen uzman ekipler, Sarar Mağazası ile Anıt Büfe arasında bulunan noktadaki pembe renkli çantada patlayıcı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler, meydana giriş çıkışları kontrol altına aldı. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alan emniyet şeridi ile kapatılarak güvenlik önlemi alındı. Özel kıyafet giyerek çantayı inceleyen bomba imha ekibi, çankadaki 3 kilo A-4 plastik patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Uzaktan kumandalı olduğu belirtilen bomba, incelenmek üzere emniyet kriminal laboratuvarına götürüldü. Bombanın etkisiz hale getirilmesini Taksim Meydanı'nda bulunan vatandaşlar büyük heyecanla izledi. Polis yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 kişi sorgulanıyor.