kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kaza nedeni sis mi yanlış manevra mı ?
Erhan DOĞAN- Yalçın BEL - Ali BALCI İSTANBUL / MER
TURYOL, Boğaz'da bir kişinin ölümüyle sonlanan kazaya kum kosterinin yanlış manevrasının yol açtığını öne sürdü. Kazada ölen İlhan Yarış ise dün toprağa verildi..
İstanbul Liman Başkanlığı İstanbul Boğazı'nda önceki gün bir yolcu teknesi ile kum kosterinin çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Adil Kaptan kum kosterinin kaptanı Ahmet Yürekçi ve Urfalı Cemal isimli yolcu teknesinin birinci kaptanı Sedat Sarıibrahimoğlu ile yardımcı kaptan Şafak Bulut, Karaköy Polis Merkezi'nde gözaltında alındı. Kazada başını demire çarparak hayatını kaybeden İlhan Yarış'ın cenazesi ise dün Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alınarak Çengelköy Merkez Camisi'ne getirildi. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Yarış toprağa verildi.

'KAPTANIMIZ ÖNLEDİ'
Kazada Haydarpaşa Numune Hastanesi, Dr. Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan büyük bir bölümünün ise taburcu olduğu öğrenildi. S.S Turizm ve Yolcu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi (TURYOL) 2. Başkanı Kasım İnandı, kazanın Adil Kaptan isimli kum kosterinin yanlış manevrasından kaynaklandığını ileri sürdü. Urfalı Cemal yolcu teknesi kaptanının tecrübesi sayesinde facianın önüne geçtiğini öne sürerek, "Kaptanın beyanına göre koster, rotasını önce sancak tarafına daha sonra kendilerine çevirmiş. Bizim geminin kaptanı kazayı önlemek için bütün manevraları yapmış ve 15 yıllık tecrübesi sayesinde daha büyük bir faciayı önlemiş" dedi.
Haberin fotoğrafları