kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İki günde 9 şehit
Mürsel ACAY - Fuat TAPAN
Bitlis, Şırnak ve Bingöl'de PKK ile mücadelede iki günde 9 şehit verildi. Şehit asteğmen Sertaç Uzun Ankara'da son yolculuğuna uğurlanırken, Org. Yaşar Büyükanıt ile Kuvvet Komutanları şehitleri önünde selam durdu..
Bitlis ve Şırnak'ta önceki gün verilen 4 şehitin ardından dün de Şırnak ve Bingöl'de terör örgütü PKK ile çıkan çatışmalarda 4 asker ile bir köy korucusu şehit oldu. Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde dün PKK mensubu bir grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada piyade komando er Şeref Bulut ile geçici köy korucusu Metin Kaya şehit oldu. Bingöl'ün Yayladere kırsalındaki çatışmada da 3 asker şehit verildi. Bitlis'in Hizan ilçesinde ise önceki gün asteğmen Sertaç Uzun ile uzman çavuş Hakan Han, terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olmuşlar aynı gün, aynı bölgede jandarma uzman çavuş Kaşif Arslan mayına basarak şehit düşmüştü. Şırnak'ta çıkan çatışmada da Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan şehit olmuştu. Şırnak ve Bitlis'te süren operasyonlarda dün ayrıca 8 güvenlik görevlisi ile 1 geçici köy korucusunun da yaralandığı açıklandı.

ASTEĞMEN TOPRAĞA VERİLDİ
Bitlis kırsalında, şehit olan asteğmen Sertaç Uzun, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde törenle toprağa verildi. Uzun'un cenazesi sabah saatlerinde baba ocağına götürüldü. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve çok sayıda vatandaş da katıldı. İstasyon Camisi'ndeki ikinci törende Org. Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları önce şehit ailesiyle birlikte cenaze namazı kıldı, ardından asteğmen Sertaç Uzun'a selam durdu. Asteğmen Uzun, törenin ardından Kargalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan Şırnak'ta yaşamını yitiren Muhterem Yağbasan'ın cenazesi Adana'ya uzman çavuş Kaşif Arslan'ın cenazesi ise Samsun'a gönderildi.
Haberin fotoğrafları