kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Generallere suç duyurusu
Yeni Haber
Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Eskişehir İl teşkilatı, görevleri sırasında darbe planladıkları gerekçesiyle, bazı emekli generaller hakkında, ülkeyi bölmeye çalıştıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Partililer, darbe girişimlerinin doğru olması halinde, ilgili komutanların cezalandırılmasını istedi.

Sabah saatlerinde adliyeye gelen Güçlü Türkiye Partisi Eskişehir il yönetimi üyesi Yaşar Sami Soysal, İsmail Özdemir ve Bilgin Bari, 2003-2004 yıllarında darbe planladıkları gerekçesiyle 765 sayılı eski TCK'nın 146 ve 5237 sayılı yeni TCK'nın 309. maddelerine dayanarak ülkeyi bölmeye çalıştıkları gerekçesiyle emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusu ise Cumhuriyet savcılığı tarafından kayda alınarak işleme kondu.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Genç Türkiye Partisi üyesi Bilgin Bari, kendilerinin Türkiye'nin tüm kurumları ile güçlü ve barışık olmasını hedefleyen demokrat gençler olduklarını söyledi. "Biz ne ordu düşmanı, ne de bölücüyüz?" diyen Bari, milletin sorunlarını ancak milletin iradesinin çözebileceğini belirterek, "Rejimin ve Cumhuriyetin teminatı milletin iradesidir. Bizler Türkiye'nin gerçek bir hukuk devleti olmasını özleyen ve egemenliğin kayıtsız şartsız millette kalmasını isteyen demokratlarız. Bu nedenle de, söz konusu emekli generaller hakkında suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Hukukun karşısında herkesin eşit olduğunun altını çizen Genç Türkiye Partisi Eskişehir İl Genel Sekreteri Yaşar Sami Soysal ise bu ilişkilerin doğru bir temele oturana kadar her ne pahasına olursa olsun hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Emekli Genaraller hakkında yaptıkları bu suç duyurusu ile Türkiye'de demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve ordunun saygınlığını karşı desteklediklemiş olduklarını da dikkat çeken Soysal, şöyle devam etti:

"Özden Örnek komutana ait olduğu iddia edilen darbe günlükleri uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul etmektedir. Bu günlükler gerçek mi düzmece mi? görmek istiyoruz. Eğer günlükler gerçek ise darbeye teşebbüs edenler yargılansın ve suçlu bulananlar cezalandırılsın. Eğer değilse iftarıya planlayanlar cezalandırılsın.