kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hızlı çapkındı, hidayete erdi

Sinemanın kralı seçildi, podyumların yakışıklı mankeni olarak tanındı. Fırtınalı bir gençlik dönemi yaşadı. O yıllar geride kaldı, şimdi ağzına içki koymuyor, gece hayatıyla ilgisi yok!

1980'li yılların ortasında yeni isimler yer almaya başlamıştı Türk sinemasında. "Baby face" erkekler, dönemin kadın oyuncularıyla çıkıyordu karşımıza. Love Story'nin Türk sinemasına uyarlanan haline benzer, aşk yüklü filmlerdi bunlar... Hülya Avşar, Tarık Tarcan, Tolga Savacı, Neslihan Acar, Yaşar Alptekin, Derya Arbaş ve Reha Yeprem de dönemin aranan oyuncularıydı.

Reha Yeprem, 1986 yılında, "Kelebek Sinema Kralı" seçilmişti. Efendi duruşlu, kuzu bakışlı bir gençti Reha Yeprem. Zaten bu yarışmadan önce de adını reklam filmlerinde ve mankenlikle duyurmuştu.

Ben Reha Yeprem'i unutmuştum. Bir ara birkaç dizide oynadığına dair haberlere gözüm takılmıştı ama çok uzun zamandan beri ne sinema filmlerinde vardı ne de podyumlarda. O kellik reklamına çıkanın da o olduğunu röportaja gitmeden önce öğrendim. Bir ara da Reha Yeprem, Ramazan ayında İftar Zamanı programında ilişti gözüme. İftar Zamanı programını sunuyordu, Samanyolu TV'de. Bir süre sonra da "Sır Kapısı" adlı bir programda da sunuculuk yaptığını duydum. "Sır Kapısı" tam 5 yıldır süren bir programmış. Merak edip izledim. İnsanların başına gelen ilginç öykülere yer veriyorlar, canlandırma yapıyorlar. Reha Yeprem bazen bu canlandırmalarda oynuyor, bazen de yalnızca sunuculuk yapıyor. Bir zamanlar hızlı yaşadığına tanık olduğumuz, bir ara gönlünü Gönül Yazar'a kaptırdığı yazılan, sonra da ortalıktan yok olan Reha Yeprem'e ne olmuştu? Bilinen tabiriyle "dine mi dönmüştü?" Buluştuk, konuştuk.

VELİDEDEOĞLU KEŞFETTİ
* Manken olmaya nasıl karar verdiniz? Şöhret merakı mı?

Hiç alakası yok. Tamamen tesadüf. Lisede kendi halinde bir çocuktum. Ev, okul arası gider gelirdim. Dansa çok meraklıydım. Bir gün yolda yürürken, belki çok şaşıracaksınız ama aynen böyle oldu, Alinur Velidedeoğlu benimle konuşmaya başladı.

* Tanışıyor muydunuz?

Hayır. Kim olduğunu bile bilmiyordum. Benimle konuştu, şöyle bir baktı anlayacağınız, sonra bana kartını verip, ofisine çağırdı. Ünlü bir reklamcı olduğunu ve bir reklam filmi için beni düşünebileceğini söyledi. Gittim ve böylece başladım.

* Hangi reklamlarda oynadınız?

Çok oldu ama ilk reklam filmi çok tutmuştu, yıllarca dilden düşmedi. "Barbi barbi barbi..." Merve İldeniz de vardı.

* Okudunuz mu? Eğitiminiz ne?

Ne yazık ki lise mezunuyum. Üniversiteyi terk ettim. Hep bu işler yüzünden. Kendimi bu dünyaya kaptırınca olmadı.

* Nelere kaptırdınız kendinizi?

Üniversiteden önce, 1986'da "Airport" adlı bir disko açılmıştı. Orada dans şovu için eleme yapılıyordu. İlk ona girdim ve başarılı oldum. Sonra mankenliğe başladım. 1987'de Kelebek Sinema Kralı seçildim. İkinci de Atilla Saral'dı. Kızlarda da ikinci Gülben Ergen'di. 5 yıl mankenlik yaptıktan sonra sinemaya başladım. İlk filmim "Geri Dön"dü, "Nazlı ile Emir" ve "Sıfır Nokta" gibi filmlerde oynadım.

* Toplam kaç filminiz var?

37'inci film çalışmasını yapıyorum. "Umutların Ötesi" diye de bir dizi film çekiyoruz. Almanya'ya giden bir Türk ailesinin dramını anlatan bir dizi. Perihan Savaş, Engin İnal, Yalçın Dümer, Esin Moralıoğlu, Emine Ün, Aylin Arasıl, Neslihan Acar ve Almanya'dan bir arkadaş oynuyor.

n Sizin hayatınızda bir değişim var. Bir ara magazin sayfalarında isminizi görüyorduk, sonra birden yok oldunuz...

Yok olmadım, ama o hayattan uzaklaştım. Evlendim.

* Eşiniz kim?

Özlem Nebioğlu. Kim Bunlar'da oynuyordu. Tiyatrocu, o da şimdi bıraktı. 4 yaşında Mustafa adında bir oğlumuz var. 6 yıl önce evlendik. Düzenli bir hayatım var, evden işe işten eve. Mütevazı bir hayat...

* Evlilik mi sizi değiştirdi?

Biraz evlilik, ama o dünya bana göre değildi. Bir kere ben öncelikle değişmem gerektiğini askerde öğrendim. Diyarbakır'da 18 ay askerlik yaptım. Silopi'de bulundum. Çok sıkıntılı dönemlerdi. Bu konuya fazla girmek istemem ama askerlik, bana sabretmeyi, kendini düşünmeyi, muhakeme etmeyi öğretti. Döndüğümde mankenlik yaptım ama ortam da değişmişti.

* Sektörde yeni isimler mi vardı, unutulmuş muydunuz, yoksa başka bir değişim mi söz konusuydu?

Yoo, ben hemen yeni teklifler aldım dönüşte. Zaten bakın hala devam ediyorum. Şöyle anlatayım. Döndükten sonra Neşe Erberk aradı ve bir defileye gittim. Defile daha önce kaldığım bir oteldeydi. Bize hep oda verirlerdi, iyi ağırlanırdık, ikramlar olurdu. Bir baktım manken çocuklar koridorda yerde oturuyor. "Ne oldu? Neden buradasınız, lobide niye oturmuyorsunuz?" diye sordum, "Abi istemiyor otel yetkilileri" dediler. Yani durum bu kadar kötüydü. Hem eski olanaklar yoktu, hem de ortam kötüleşmişti. Bu işte düzenli bir hayatınız olmuyor. Çalışırken işiniz var film bitince işiniz bitiyor. İkinci iş ne zaman gelecek belli değil. Kapı kapı dolaşmanız zor. Psikolojik olarak çok ağır bir iş.

* Nasıl bir aileden geliyorsunuz?

Ben hep hukukçu olmak isterdim. Ablam avukat. Babam profesör.

* Ne profesörü?

Babamı belki tanırsınız. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörlerinden Mustafa Saim Yeprem. Kelamdır.

* Babanız siz mankenlik yaptığınızda karşı çıkmadı mı?

Hayır. Başlarda biraz sorunlar yaşadık ama bana hep "Bu işin geleceği ne, daha iyi bir işin olamaz mıydı?" diye sorardı. Aslında şimdiki aklım olsa farklı davranırdım. Aklım bir karış havadaydı.

YUVASINDA ÇOK MUTLU
Buluşma yerimiz Beylerbeyi'ndeki Villa Bosphorus Balıkçısı oldu. Bu mekan eskiden defilelerin yapıldığı, mankenlerin buluştuğu bir mekandı. Reha Yeprem de bir ara denize doğru bir yürüyüş yaptı eski günler adına. O artık evli bir erkek, 4 yaşında oğlu var, içki, sigara alışkanlıklarına son vermiş, gece hayatıyla ilgisi yok. Reha Yeprem, "Fırtınalı yaşamımı geride bıraktım" diyor. Eşi Özlem Nebioğlu ile mutlu bir evlilikleri olduğunu söylüyor.

Elif ERGU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır