kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
At kadehi elinden bin parçaya bölünsün

Sesi güzel, gönlü güzel Suzan Kardeş'in meyhanesi Bekriya, Yugoslavca'da 'sarhoş' demek. Ama sarhoş olmanız gerekmez. Özetle ister siz iki kadeh parlatın, ister Suzan parlatsın sizi

Ayşegül Meyhanede" deyince öyle hemen büyütmeyin. Bakalım niye meyhanedeyiz di mi, onu bi sorun edin. Efenim (bu efendim sözcüğünün hikmeti nedir bilmem; bütün şov kadınları bunu kullanmadan bir tek programlarını olsun nihayete erdirmemişlerdir. Diyorum ya neden bilmem?) Bugün sizlere bir deli kadın tanıtmayı uygun gördüm. Bizim camiada gayet yakından tanınan bu kadın, hakkaten delidir. Adı Suzan. Soyadı Kardeş. Birlikte okununca gayet samimi bir şekilde tınlıyor görüldüğü gibi. Allahüteala, isimleri kişilere ihsaneylerken ne güzel eylemiş. İsmiyle müsemma derler eskiler; yani kim ismiyle benzeş, uyumlu filan demek.

ÜNLÜ KONUKLAR
Suzan, kardeş gibidir. Güneş yüzü görmedik sırlarınızı bilir, (siz dökülürsünüz çünkü) sıcaklığı ile vazgeçilmeziniz olur. İlik açar düğme diker, repertuarında yok yoktur, her derde devadır. Hasılı sizi sizden iyi bilir. Siz de ondan vazgeçemezsiniz. Bu Suzan yalnızca meyhane işletmez. Onu asıl vazgeçilmez yapan, özellikle müzik dünyasındaki kadınları güzelleştirmesidir. Zaten güzel olan bu kadınlardan bazıları Türkan Şoray, Sezen Aksu, Yeşim Salkım, ben -öhöm- ve bir sürü manken ve daha kimler kimler... Yani Suzan, aynı zamanda bir makyaj ustasıdır. Hakkında sanırım en son sizin gözünüze değmiş olma ihtimali taşıyan gazete haberi, "Vizontele" filminde Cem Yılmaz'ın tiplemesine yaptığı katkı üzerine çıkan haberdir. Kısa adı BKM olan Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yıllardır görevlidir. Velud kişi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "Bir Demet Tiyatro" isimli hepimizi gülmekten harabeden eserin hem makyözü hemi de oyuncusudur (göçmen kadın Mevlüde Hanım'ı oynuyor. Ki tipleme Suzan'ın adıyla sanıyla annesi olur, o da ayrı bir yazı konusu olacak kadar renkli bir kadındır). Bütün bunlarla kalmayıp birçok ödüllü sinema filmine de burnunu sokmuşluğu mevzubahistir. Eylemleri bunlarla nihayete ermeyen Suzan, ülkemizin kendine olan ihtiyacını güzelce hissedip Arnavutköy'de "Bekriya" (Yani Yugoslavca sarhoş kişi) isminde bir meyhane, Beyoğlu'nun arka sokaklarında da bir köfteci açmıştır.

Müteşebbis kişi Suzan'ın Yugoslavya'dan göç ettiğini sanırım söylemeyi unutmuşum (benim baba tarafı da oralıdır ya). Onu sizlere tanıtma bölümünün uzun oluşu, benim gevezeliğimden ziyade onun çok yönlülüğündendir.

Bu arada Günay Restoran'ın şarap tattırıcısı yakışıklı bey Kenan'ın Suzan'ın ağabeylerinden sadece biri olduğunu belirtmeden geçmeyelim (hi hi Suzan Çokkardeş!). Yazı, "Ayşegül Suzan'da" haline gelmeden şu meyhaneden bahsetsem iyi olacak. Aslında şunu merak eder dururum, yemek yazıları yazan şahsiyetler yemeği nasıl yazarlar diye. Yemek dediğin oturulup yenir.

Şimdi nasıl anlatiim. Böyle masaya hürr diye bir sürü meze geliyor. Pruşuta, çerviş, tavçenagrafçe, şulina, şop salata...

Bunların nihayetinde preskaviçe adıyla nam bir Yugoslav köftesi veriyorlar; tabağınla yersiniz öyle bi şey. Finalde irmik helvasıyla hadise tatlanıyor siz de rehavetinizi yanınıza alarak olay yerini terkediyorsunuz. Kulağımızda Kanuni Hakan Bey'in çalıp söylediği eskimeyen şarkılar ya da Yugoslav müziklerinin nameleri hoş bir seda olarak kalıyor.

Bekriya, boğazın ortasında ama gizli saklı bir yer. Öyle pek göz önünde olmayalım ama harika şeyler yiyip hoş vakit geçirelim diyorsanız tarif yapayım. Arnavutköy'de Ali Baba köftecisi vardır ya onun eski yerinin üst üç katı işte. Telefonu: 0212 257 04 69.

Bir gidip Suzan'ı tanıyın bakalım; haklı mıyım değil miyim? Hem belki Türkan Şoray, kardeşi Nazan'ı almış gelmiştir. Yan masada Aşkın Nur Yengi oturuyordur. Biz, mesela geçen gün Zuhal Olcay ve Günay Karacaoğlu ile oradaydık. Sizinle rastgelmediysek, karşılıklı üzülmeyelim. Bi daaki sefere... Kısmet!

Haftaya Macar ellerinde...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır