kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Beni üzen e-mail

Geçen hafta gelen e-maillerden bir tanesi beni gerçekten çok üzdü. Bunu sizinle de paylaşmak ve tepkimi dile getirmek istedim.

Bildiğiniz üzere ve ne yazık ki, bizlerin satışı bir sektör haline geldi. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde bulunan pet-shoplarda yüksek fiyatlara evcil hayvanlar satılmakta. Satışın tartışılması gerektiğini, yüksek fiyatla satışın ise arz ve talep olduğunu düşünüyorum.

Benim size bahsetmek istediğim konu ise, bu pet-shoplarda bulunan hayvanların durumları.Konu ile ilgili gelen e-maili sizler için yayınlıyorum;

Sevgili Sunny,Her hafta köşeni büyük bir beğeni ile okuyorum. Yaşadığın komik olaylara gülüyor, tepki gösterdiğin konulara ben de kızıyorum. Bu nedenle dün gördüğüm ve çok üzüldüğüm bir konuyu seninle paylaşmak istedim.Dün akşam bir tiyatro gösterisini izlemek için arkadaşlarımla bir alışveriş merkezine gittim. Oyun bittikten sonra, dışarı çıkmak için izlediğim yol üzerindeki bir pet-shop önünde kalakaldım. O saatte dükkan kapalıydı ve satılacak bütün hayvanlar içerideydi. Vitrinde küçük kafesler içerisinde köpekler vardı. Ve üzerlerinde spot ışıklar... Bol tüylü bir cins olan chaou-chaou cinsi bir köpek, dili dışarıda sık sık nefes alıp veriyordu. Üzerindeki ışıktan rahatsız olduğu her halinden belli olan köpeğin yanında bir su tası bile yoktu. Gündüzleri dükkanı ziyaret edenlerin ilgisinden zaten rahatsız olan ve uyuyamayan hayvanlar, geceleri de üzerilerindeki ışıklardan ve ışıkların verdiği ısıdan rahatsız oldukları ve uyuyamadıkları görülüyordu. Böyle bir dükkanı açanların ve işletenlerin hiç insafı yok mu?

Sevgiler, Arzu

Sevgili Arzu, Yolladığın yazıdan, bu dükkanı işletenlerin satmaya çalıştıklarının birer canlı olduklarını unutup, maalesef bu işe tamamen ticari gözle baktıkları anlaşılıyor. Köpekler uyumayı çok severler. Nasıl bebeklerin uyumaya ve düzenli bakıma ihtiyaçları varsa yavru köpeklerin de düzenli bir şekilde uyumaya ve bakıma ihtiyaçları var. Oraya yeni bir sahip bulmaya ya da daha acı bir şekilde söylemek gerekirse satılmaya gelen hayvanlar gündüzleri ziyaretçilerin etrafta olmalarından dolayı rahat uyuyamazlar. Doğal olarak geceleyin derin ve iyi bir uyku uyumaları lazım. Üzerlerinde ısı veren ışıkla ne kadar uyumayı başarabilirler?

Sayın pet-shop yetkilileri, Bizler birer "mal" değiliz. Her ne kadar bizleri satılığa çıkartıyorsanız da bizim birer canlı olduğumuzu unutmayın. Ve lütfen ona göre davranın. Dükkanınıza satılmak için gelen yavru köpekler, o minik kafeslerin içine girmekle ve gece-gündüz oradan dışarı çıkmamakla zaten çok zor bir yaşam sürüyorlar. Şansları varsa geldikleri gün ya da ertesi satılırlar, ya şansları yoksa? Orada belirli bir süre kalmak zorunda bırakılırlar. Gündüzleri iyi bakıldıklarından eminim. Ne de olsa, ziyaretçiler var ve onlara satış yapmak için hayvanlara iyi bakılıyor imajı vermek isteyebilirsiniz.Ama ya geceleri? Alışveriş merkezi kapalı, kimse bir şey görmez anlayışı ile dükkanda bulunan hayvanları üzerlerinde yanan ışıkla ve su tasları olmadan bırakmak? Bu insanlığa sığar mı? İyi korunan bir alışveriş merkezinde

ışıkları kapatırsanız soygun mu olacağını düşünüyorsunuz? Ya da illaki bir ışık yanacaksa, köpeklerin üzerlerinde yakmak yerine arkada bir yerlerde yakamaz mıydınız? Ya da akşamları köpekleri başka bir yere naklettiremez miydiniz?

Lütfen biraz daha anlayış, biraz daha fazla sevgi...

Bu hafta sizlere hoş olmayan bir konuda yazdım. Ama hayatı güzelleştirebilmenin bir yolu da kötü olanları düzeltmeye çalışmak. Umarım bu mesajım doğru yerlere gider.

Bir Köpeğe Övgü
Şu bencil dünyada insanoğlunun edinebileceği tek bencillikten uzak dost, ona asla ihanet etmeyen, nankörlük etmeyen tek dost köpeğidir. Köpek zenginken de, yoksulken de, hastayken de, sağlamken de yanındadır insanın. Sahibinin yatağından uzaklaşmamak için buz gibi yerlerde yatıp uyur, dışarıdaki karlı rüzgarların uğultusuna hiç aldırmaz. Sahibinin eli yemek uzatmasa da köpek öper o eli. Katı hayatın sahibinde açtığı yaraları yalar, iyileştirir. Sahibi dilenci de olsa, o, prensleri korurcasına nöbet tutar başında. Bütün dostlar çekildiği zaman bile, köpek kalır. Servet tükenir, isme gölge düşer, ama köpeğin sevgisi cennet güneşi kadar süreklidir.

Senatör George Vest, 1870



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır