kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Balıkadam Mahsun

Diyarbakır'da büyüyen Mahsun Kırmızıgül yüzmeyi Dicle'de öğrenmiş, denizi ise ilk kez 14 yaşında Mersin'de görmüş. Şimdi dünyanın dört bir yanına dalmaya gidiyor

Hayatın insana ne zaman ne getireceği hiç belli değil. İşte Mahsun Kırmızıgül örneği... Yoklukla geçen yıllardan sonra İstanbul'a geldi, şöhreti yakaladı ve parayla oynamaya başladı. Ama dedik ya; hayat bu... Sürprizlerle dolu. Sonra işler tersine döndü ve Mahsun şöhretin büyülediği gözlerini başka bir dünyaya açtı. Bu kez insan ilişkilerine de, dünyaya da başka bir gözle bakmaya başladı.

Bugün kendisinin de dediği gibi sanatından daha büyük bir serveti yok. Bütün bunları niye anlatıyorum? Çünkü eskiden Mahsun'la konuşup sohbet edemezdik. Şimdi sohbetlerin tadının ve dostluğun da ne demek olduğunu öğrendi diye düşünüyorum. Eee, hayat bir yolculuksa attığımız her adım bize bir şeyler öğretiyor...

Geçenlerde konuğumuz oldu, uzun uzun sohbet ettik.

Hatırlarsınız, üç-dört yıl önce üyesi bulunduğu "Prestij Ailesi" ile birlikte Avrupa'nın en gözde kayak merkezi Courchevel'de boy göstermişti Mahsun. Bazıları da bu Courchevel çıkartmasına biraz burun kıvırarak, küçümseyerek bakmıştı...

Sohbet sırasında bu kez "dalıyorum" demez mi? 3 yıl önce Maldivler'e gitmiş ve denizin altındaki dünyaya orada merak sarmış. Sonra ünlü Tarkan Hoca'dan dersler almaya başlamış. Dalmak için sık sık Saros'a gidermiş. "Yakında da Avusturalya'ya gideceğim, kafes içinde dalıp beyaz köpekbalıklarını izleyeceğim." dedi.

O bunları anlattıktan sonra denizi ilk kez kaç yaşında gördüğünü sordum... "İlk kez 13-14 yaşlarında Mersin'de gördüm" dedi. Çocukluğunda Dicle'nin sularında kulaç atan Mahsun, şimdi dünyanın en ünlü sularına dalmaya gidiyor...

ALBÜMÜ 20 MART'TA
Ve ikinci nereden nereye öyküsü... Prestij Müzik'teki işleri kötüye gittikten sonra beş parasız kalan ve bunu da çekinmeden her ortamda söyleyen Mahsun, şimdi en büyük sermayesine, kendine ve sanatına sarıldı. Geçenlerde bir baba nasihatı duydum: "Hay boyu paranın peşinde koşma. Sen işini iyi yap, para seni bulur.."

Mahsun da fazlalıklarından kurtulup kendini işine gücüne verince, işi de buldu, parayı da. Nisan'ın son haftasında 1,5 aylık bir Avrupa turnesine çıkacak. 9 ülkede toplam 15 konser verecek. Bunun karşılığında da 600 bin euro kazanacak. 20 Mart'ta ise "Yüzyılın Türküleri" adını taşıyan albümü piyasada.

Verginin kralı kim olacak?
Her yıl Mart ayı ile birlikte kimin ne kadar vergi ödeyeceği konuşulmaya başlar. Bu yıl da öyle oldu. Henüz resmi bir liste açıklanmadı ama sanatçıların ödeyeceği olası rakamlar kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Değeri 200 milyarlık lüks arabalarını duvarlara toslayıp paramparça eden, sonra hemen onun yerine yenisini alan starlarımız arasında 5 milyar vergi ödeyecekler var. Televizyon şovları yapıp, sinema filmleri çeken, özel gecelerde sunuculuk yapan en baba şovmenlerimiz arasında 30-40 milyar vergi ödeyecek olanlar var... İlginç değil mi?

Avşar, 3 yıldır Türkiye'nin pek çok büyük işadamı ile birlikte Türkiye'nin en çok vergi veren isimleri arasında ilk sıralara giriyor. Bu üç yıldır değişmiyor. Avşar'ın bu yıl ödeyeceği tahmini rakam ise 1 trilyon lira... Yani ipi yine Hülya göğüsleyecek. 20'inci sırada olması tahmin edilen Kenan Doğulu ise 5,5 milyar vergi ödeyecekmiş. Aradaki 995 milyarlık fark aslında pek çok şeyi özetliyor öyle değil mi? Hülya'nın bu konu hakkındaki yorumunu almak istedim. "Hiçbir şey söylemem. Yorumu ben yapmam" dedi.

Evet, belki de yorumu her dakika "En büyük benim" diyerek ortalarda dolaşan birilerinin yapması gerekiyor...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır