kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk kadınları zenciden beter

Christian Dior'un dünyaca ünlü makyaj uzmanı Herve Bonneau, 10 yıl sonra geldiği Türkiye'de çok şaşırdı: Türk kadını eskiden daha bir beyazdı, şimdi hepsi adeta zenci gibi olmuş. İnsan yüzüne bu kadar koyu renkli fondöten sürer mi?

Herve Bonneau, 20 yıllık makyaj uzmanı. 10 yıldır Christian Dior'la çalışıyor. Mesleği gereği Liza Minelli, Joan Collins, Barbra Streisand gibi ünlülere makyaj yaptı. Bonneau'nun ustası ise bir zamanlar Elidor reklamlarından hemen herkesin tanıdığı ünlü makyöz "Okey Dusty".

Herve Bonneau hafta içinde Dior'un yaz makyajını tanıtmak için İstanbul'a geldi. Bonneau, makyaj yapmanın inceliklerini, 2002'nin yaz sezonu makyajını ve bazı ünlü Türk kadınlarının makyaj hatalarını SABAH PAZAR'a anlattı:

* Hızlı yapılan makyaj kalıcı olmaz. Bu yüzden makyajınızı aceleye getirmeyin.

n Doğru makyaj, hiç yokmuş gibi görünen makyajdır. Bu sebeple doğallığın dışına çıkmayın. Örneğin alt kirpiklere rimel sürmeyin.

* 10 yıl önce geldiğimde Türk kadınları dudaklarının etrafına koyu renk kalem çekiyordu. Bu en büyük hatalarıydı. Şimdi ise en büyük hataları çok koyu renk fondöten sürmeleri. Üstelik birçoğu da solaryuma giriyor, hepsi zenci gibi.

* Makyajın saati çok önemlidir. Sabah, öğlen ve akşam yapılan makyaj farklı olmalıdır. Sabah şeffaf, öğlen dinamik, akşam ise renkli bir makyaj yapılmalıdır.

* Boynun altına kesinlikle fondöten sürmeyin. Çok gerekiyorsa pudralayın.

Ruju çok koyu
Seren Seerengil'in bu fotoğrafı çok güzel. Artistik bir çekim için iyi bir makyaj yapılmış. Ayrıca üzerinde bilgisayarla da oynama yapıldığı için makyajında hiçbir kusur göremedim. Sadece dudak kalemi rujuna oranla çok koyu renkte seçilmiş. Serengil'in görebildiğim tek kusuru bu.

Kırmızı olmaz!
Petek Dinçöz gibi, bir iç çamaşırının üzerine kırmızı ruj sürmek büyük hata. İnsanlar yatak odası kıyafetiyle bu kadar iddialı makyaj yapmamalı. Bu makyaj, marjinal bir prodüksiyon için seçilmediyse çok yanlış. Bu nedenle Petek Hanım'da çok basit durmuş. Kaşları da çok kalkık.

Makyajı onu yaşlandırmış
Ebru Şallı bu fotoğrafında hiç de bir manken gibi görünmüyor. Makyajı onu olduğundan daha yaşlı göstermiş. Kaşları güzel yüzünün ifadesini çok sertleştiriyor.

Seray Hanım doğal güzel
Seray Sever yüzünde hiç makyaj yokken bile güzel. Spora gidenlerin ve 25 yaşından genç olanların makyaj yapmaması normaldir. Seray Sever bana göre çok güzel bir kadın.

Deniz Akkaya çok abartmış
Deniz Akkaya iç çamaşırı tanıtırken abartılı bir makyaj tercih etmiş. Oysa kesinlikle saf bir makyaj yapmalıydı. Çingene pembesi ruj ve allık hiç de güzel durmamış.

Çok başarılı bir çalışma!
Ayşe Hatun Önal'daki gibi sanatsal çalışmalara bayılırım. Bunu gündelik hayat makyajı gibi görmemek lazım. Bu açıdan çok başarılı bir çalışma yapılmış.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır