kapat
05.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Viyadüklerde sorun var!
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, dün rasathanede düzenlediği basın toplantısında kaçınılmaz Marmara Depremi'ne her gün daha çok yaklaşıldığını belirterek ilk kez kaygı verici uyarılarda bulundu. "İstanbul'daki viyadükler, şiddetli bir depremde yıkılabilir.
Tüm Metin

  Vatandaş sınıfta kaldı
Afyon ve ilçelerini sarsan deprem, sigorta gerçeğini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi... Yaşadığımız 17 Ağustos ve 12 Kasım faciasından sonra devlet, deprem sigortasını zorunlu hale getirip, "Sigortasız binalar yıkılırsa tek kuruş yardım etmem" diye uyardı. Yılda 29 milyon liralık prim ödeyen herkes...
Tüm Metin

  Hükümet sınıfı geçti
Ömce 17 Ağustos Marmara Depremi'yle derin yaralar aldık, ardından da 12 Kasım Düzce Depremi'yle... Yitirilen yüzlerce canlar, öksüzler, yetimler bir yana; çaresizlik ve bilinmezlik bir yana... Günlerce yanına bile uğranmayan enkazlar, canhıraş çığlıklar, yağmur altında ekmek kuyrukları, sefalet içindeki çadırkentler...
Tüm Metin

  Annesini enkaz altında buldu
17 Yaşındaki Yıldız Gül, annesiyle Sultandağı Çavuş Mahallesi'nde 3 katlı bir evde yaşıyordu. Hemşire olan ablası Kıvılcım'ın (25) tayini Bingöl'e çıkınca emekli işçi olan babası ablasıyla bu kente taşınmıştı. Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencisi Yıldız ise annesi Habibe ile Sultandağı'nda yaşıyordu.
Tüm Metin

  Tabutu hayalleriyle süslendi
Amerika'da okuyordu, derslerinde çok başarılıydı. Gelecek yıl okulunu bitirip dünyaevine girmeyi planlıyordu. İstanbul'un tanınmış ailelerinden Kuyumciyanlar'ın 22 yaşındaki kızı Liana, bu hayallerinin hiçbirini gerçekleştiremedi. Chicago'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Liana, dün, İstanbul'da...
Tüm Metin

  'Sizsiz yaşayamam' demişti
Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu, bir maganda yüzünden hayatlarının baharında solan Sevcan Gül ile Ayşe Ermiş için ağlıyor. Sevcan ile Ayşe'nin 6 yıllık oda arkadaşı Kadriye Uçurtma, iki kader ortağının son geceyi birlikte geçirdiklerini, beraber yemek yapıp şakalaştıklarını ve birbirlerine sarılıp uyuduklarını söylüyor.
Tüm Metin

  Muhtar Paşa'ya kılıç dayanmıyor
Erzurumlular'ın 1897-1898 yıllarında Ruslar'a karşı verdiği savaşın anısına dikilen heykeldeki kılıcın ikinci kez kaybolması Erzurumlular'ı da şaşırttı. Vatandaşların ihbarıyla heykel ve çevresinde inceleme başlatan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın, kılıcın soğuk nedeniyle düşmüş olabileceğini belirtti.
Tüm Metin

  Nedret'i boğan ipi ben verdim
Avcılarda bir çocuk annesi Nedret Abdullahoğlu'nu boğarak öldürdekleri iddiasıyle tutuklanan Bahar Karulman ve sevgilisi Eralp Erol hakkında idam cezası istendi. Bahar Karulman suçlamaları kabul etmedi ve "Sevgilimin tehdidiyle olaya karıştım" dedi. Eralp Erol ise "Benim olayla hiçbir ilgim yok" dedi.
Tüm Metin

  Mazerete bak!
Kartonpiyer ustası Halil Genç, önceki gece 24.00 sıralarında Şişli Tayyareci Cemal Sokak'ta elinde bir çuvalla yürürken, şüphe üzerine polisler tarafından çevrildi. Torbayı açan polis, Meryem Ana heykelinin kafasıyla karşılaşınca Halil Genç'i gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde kartonpiyerci olduğunu söyleyen Halil Genç...
Tüm Metin

  Öğretmeni yakan evlilik!
Üsküdar Mehmet Rauf Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çiğdem Özdamar, kocası Sinan Ercan'ın kendisini 40 milyar lira dolandırıp, hileli boşanma davası açtığını öne sürdü. Ercan ile hafta sonları çalıştığı dershanede tanıştığını belirten Özdamar, "Fabrika sahibi olarak tanıttı" dedi. Özdamar şöyle devam etti: "Evlendikten sonra onun...
Tüm Metin

  Liseli kızı zayıf not öldürdü
Kuşadası Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi İlknur Mollacıoğlu'nun ailesinden gizli internet kafelere giderek arkadaşlarıyla sanal ortamda sohbet ederken, yaşıtı bir kıza "Derslerim çok zayıf. Öğretmenlerim beni anlamıyor. Ailem de baskı yapıyor. Hayattan bıktım artık" dediği ortaya çıktı.
Tüm Metin

  Yoksa kocası gerçekten ölmedi mi?
Sevgilisi ile birlikte kocasını öldürmek suçundan yargılanan Filiz Gülsün suçunu itiraf ederken, Adli Tıp Raporu ve şahitlerin Can Gülsün'ü cinayet tarihinden sonra gördüklerini beyan eden ifadeleri, davayı çıkmaza soktu. Bunun üzerine yapılan araştırmada Adli Tıp'tan kan tahlilleri istenince cesedin Can Gülsün'e ait olmadığı ortaya çıktı.
Tüm Metin

  Yine giyotin kapı dehşeti
Gebze'de geçen hafta 6 yaşındaki Tuğçe Ramazanoğlu'nun, üzerine kapanan otomatik kapıda ezilerek can vermesinin ardından önceki gün Kadıköy'de de benzer bir facia yaşandı. Ataşehir Atatürk Mahallesi Girne Caddesi'ndeki sağlık ocağında meydana gelen olay şöyle gelişti: 7 yaşındaki Emrullah Aslan, arkadaşlarıyla...
Tüm Metin

  Gazinin acı sonu
Asker dönüşüne bıraktığı hayallerini unutamayan genç adam, yeni hayatını kabullenemiyordu. Her fırsatta başkalarının bakımına muhtaç olmaktan rahatsız olduğunu söyleyen Hüseyin Umut, girdiği bunalımdan kurtulamadı. Umut, geçen yıl Rize'de düzenlenen törende sunucunun, "malul" sözü üzerine, "Gazi demeye diliniz varmıyor mu?"...
Tüm Metin

  Mühendis katilleri tutuklandı
Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen her iki sanık da, ifadesinde, firari zanlı Şahin Korkmaz'ı suçladı. Harita ve kadastro mühendisi Ahmet Lütfi Erdin (27) ve mesai arkadaşı Efgan Açıcı (24) ile Bülent Kepçeci'nin (26) bıçaklanarak öldürülmesi olayının soruşturması tamamlandı.
Tüm Metin

  Sis perişan etti
Dün geceden beri Esenboğa Havalimanı'na hakim olan yoğun sis nedeniyle uçaklar iniş yapamadı. Bu nedenle sabah yapılması gereken THY'nin TK 105 İstanbul, TK 766 Şanlıurfa, TK 712 Kars, TK 802 Van, TK 111 İstanbul, TK 1603 İzmit-Frankfurt ve TK 121 İstanbul seferleri iptal edildi.seferler normale döndü.
Tüm Metin

  Zabıta Müdürü'nün eşi 55 milyar istedi!
Şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrılmak istediğini söyleyen Ayşe Sibel Kutlu, kocasından 25 milyar maddi, 30 milyar manevi tazminat talep etti. Muzaffer Kutlu, bir süre önce pazarcılardan rant sağlayan bir çete ile birlikte gözaltına alınıp sorgulanmıştı. Boşanma davasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Tüm Metin

  BBG Melih'in rol arkadaşı kadın satıcısı çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu'nda görevli polislere iki kadını 400 milyon liraya satmak isteyen Suat Yasin, "P...lik yapmıyorum. Sadece benden kadın isteyen olursa, kadın satıcısı olan N.G'yi arıyorum. O da istediğim kadar kadını bana ayarlıyor. Bu işten küçük bir komisyon alıyorum.
Tüm Metin

  Kazanın olacağını rüyamda gördüm
Düşen uçaktaydım..! Bu sözü söyleyebilen ender insanlardan olan Tepe Havacılık Genel Müdürü Behiç Özek ile aynı kazadan sağ olarak kurtulan Tepe Yapım ve Kontrol Koordinatörü Tümay Kalaycıoğlu'nun yaşadıkları filmlere konu olacak türden. Söze önce, "Hayatım boyunca uçak korkum olmadı" diyerek 49 yaşındaki Behiç Özek başladı.
Tüm Metin

  Apo, Ladin gibidir!
Kasım 1998... Avrupa'nın dört bir yanındaki PKK yandaşları akın akın Roma'ya geliyordu. Celio Askeri hastanesinin bulunduğu meydana doluştular. Öcalan, aslında Palestrina Hastanesi'ndeydi. Yine de Öcalan yandaşları, Apo'nun Celio'da olduğuna inanıyordu. PKK bu meydanda bir Pazar günü, Komünist lider Fausto Bertinotti...
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır