kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  İşte NASA'daki Türk gururu
NASA'daki gururumuz Prof. Cengiz Altan... Amerikan savunma sistemleri ve uzay araştırmaları konusunda önemli çalışmalarıyla adından söz ettiren Prof. Altan, 1985'te ODTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Amerika'da Delaware Üniversitesi'nde master yaptı.
Tüm Metin

  Polis ayağımı kırdı
Türkiye'yi günlerce sarsan kanlı Mısır büyükelçiliği baskınında Filistinli gerillalar ile birlikte yargılanan ve 24 yıl hapse mahkum edilen Ömer Faruk Erden, yıllar sonra o günleri SABAH'a anlattı. Ankara Üniversitesi SBF mezunu olan Erden'in hayatı Gebze'de meydana gelen bir trafik kazasıyla değişti.
Tüm Metin

  Doğu eksi 42 derece
Türkiye'nin doğusu resmen buz kesti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir etkili olan soğuk hava dalgası Van'ın Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Gece saatlerinde eksi 30 ile 42 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Sibirya soğuklarını aratmıyor.
Tüm Metin

  Üşüyen çocuklar cezaevini yaktı
A Blok'ta kalan yaklaşık 50 tutuklu çocuk, saat 17.15'te 3 koğuşta yangın çıkardı. Yangın, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar ve Kocasinan itfaiye gruplarının, cezaevi duvarına merdiven dayamak suretiyle dışarıdan yaptıkları müdahale sonucu, saat 18.00'de söndürüldü.
Tüm Metin

  Çıldırtan ikramiye
Beş trilyon liralık yılbaşı ikramiyesinden sonra insanların hayallerini 3 trilyon liralık sayısal loto süslemeye başladı. Geçen haftadan 1 trilyon 378 milyar lira devreden ve önümüzdeki haftasonu 2.5 trilyona ulaşması beklenen Sayısal ikramiyesi, ekonomik krizle boğuşan vatandaşların umut kapısı oldu.
Tüm Metin

  Alman gelin korktu
Almanya'da işçi olarak çalışan Mehmet Özlü ile evlenen Alman uyruklu Nicole Güner, tatil için Türkiye'ye geldi. Nicole, havalimanında eşinin kuzeni İsmail Özlü tarafından karşılandı. İsmail Özlü, işi olduğunu belirterek, geçerken kendi evine birkaç dakika uğraması gerektiğini söyledi.
Tüm Metin

  Esrarengiz not
Samsun'da yaklaşık 2 ay önce Atakum sahilinde sevgilisi Dursune Kalkan ile (21) sahil gezisi yapan Mimar Fırat Özdemir (31) bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştu. Genç mimar ölmüş sevgilisi ağır yaralanmıştı. Olayda sonra mimarın Mercedes marka otomobiliyle olay yerinden kaçan...
Tüm Metin

  Peynir ekmek karşılığı fuhuş
Moldovyalı kadınları "çocuk bakıcılığı" yaptırma vaadiyle Türkiye'ye getiren fuhuş çetesi mensuplarının, adeta hapishaneye dönüştürülen villada, terör estirdikleri belirlendi. Çetenin elinden kurtarılan 8 kadın "Uçaktan indikten sonra bizi bu villaya getirdiler. Daha sonra bir otele götürüp zorla fuhuş yaptırdılar.
Tüm Metin

  Katil, çatıdan ip sarkıtıp 7'nci kata indi
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katilin, yaşlı kadının yaşadığı 7. kattaki dairesinin balkonuna, apartmanın çatısından ip sarkıtıp indiğini ve pencerenin camını kırıp içeri girdiğini belirledi. Emekli İngilizce öğretmeni olan Gücü'nün boğazının kesildiği ve vücudunun çeşitli yerinde...
Tüm Metin

  Dört milyar borç için intihar etti
Olay şöyle gelişti: Özbey, bir süre önce zor durumda olan bir arkadaşına yardım etmek için bankadan 1.5 milyarlık kredi çekti. Ancak arkadaşı parayı geri vermedi. Özbey de ödeme yapamayınca, para birkaç ay sonra 4 milyar liraya çıktı. Borcu ödeyemeyen Özbey'in Beşiktaş Emirhan Caddesi Tuğrul Sokak'taki evine icra memurları gitti.
Tüm Metin

  Çılgın koca kumarbaz çıktı
Çılgın koca tarafından öldürülen kayınpeder Cevat Çelikten (56), kayınvalide Gülhayat Çelikten (47) ve eşi Gülden Aşkın'ın (22) cenazeleri dün Düzce'ye götürüldü. Cedidiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından cenazeler şehir mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.
Tüm Metin

  Kurdun cinsel organı şans getiriyormuş!
''Bu çok eskiden beri uygulanan bir gelenek. Büyüklerimizden biz böyle duyduk. Bunu üzerinde taşıyan kişinin şansı açılıyormuş. Bu nedene ben de kesip kuruttuktan sonra cüzdanıma koydum. Bundan sonra hep cüzdanımda taşıyacağım. Bazı kişiler de beze sarıp ceplerinde taşıyorlar.''
Tüm Metin

  Barka'nın hayati tehlikesi sürüyor
Doktorları, Barka'nın halen yoğun bakım ünitesinde uyutulduğunu belirterek, hayati tehlike arz eden durumunda değişiklik olmadığını söylediler. Yetkililer, Barka'nın bugün uyandırıp uyandırılmayaca- ğına daha sonra karar verileceğini kaydettiler. Barka, 6 Ocak'ta sağ elde güçsüzlük ve konuşma bozukluğu...
Tüm Metin

  Necati Cumalı anıtlaştı
Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan törenle Cumalı'ya ait Vişnezade Şairler Parkı'ndaki heykeli ailesi ve edebiyat çevresinin katılımıyla açıldı. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen törene şairin eşi Berrin Cumalı, sinema oyuncusu Müjde Ar, Ercan Karakaş, Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı Cengiz Bektaş...
Tüm Metin

  94.9 Kapalı Radyo!
Türkiye'nin en kaliteli radyolarından olan ve 94.9 frekansından yayın yapan Açık Radyo, bu geceden itibaren tam 15 gün susacak. Yasağın sebebi ise Amerikalı yazar Charles Bukowski'nin "Kasabanın En Güzel Kızı" adlı öyküsü. RTÜK, okunan öykünün içinden bir bölümü "genel ahlak, toplum huzuru ve Türk aile yapısına aykırı"...
Tüm Metin

  Taşı toprağı altın
İstanbu'un taşı toprağı altın" sözünün doğruluğu Emlak Vergisi genel beyan dönemi öncesinde açıklanan arsa ve arazi metrekare birim fiyatlarıyla bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'nin en kıymetli yeri 5 milyar liralık metrekare birim fiyatıyla İstanbul İstiklal Caddesi. Altın değerindeki bu caddeyi...
Tüm Metin

  Hepsi Okocha olmak istiyor
Alman haber dergisi Der Spiegel, son sayısında futbol oynamak için Türkiye'ye gelen Afrikalı futbolcularla ilgili bir haber analize yer verdi. "Son Durak Boğaziçi" başlığı ile verilen 4 sayfalık haber için Afrikalı oyuncularla röportaj yapan dergi, Türkiye'yi ara durak olarak düşünen bu gençlerin...
Tüm Metin

  Kemal Derviş sahnede!
Ankara Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) "Geçmiş Zaman Olur Ki" adlı yapıtına güncel motifler eklenirken, Kemal Derviş, sahneye "Derviş Kamil" tiplemesiyle getiriliyor. Kavuklu'nun politikaya atılmasını ve ardından "başına gelenleri" işleyen oyunun yazarı ve yönetmeni Münir Canar.
Tüm Metin

  Bekle Pülümür biz geliyoruz...
Rahşan Ecevit'in "Pülümür'de Aşk" isimli tek perdelik piyesi önce Pülümür'de sahnelenecek. Kitabın raflarda yerini almasıyla birlikte Pülümür ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin tiyatro grubu da oyun üzerinde çalışmaya başladı. Oyunun Mayıs ya da Haziran ayında sahnelenmesi bekleniyor.
Tüm Metin

  Patronun sana bayılacak
Gösterimde olduğu ülkelerde ilgiyle izlenen Seinfeld dizisinde George Costanza'yı canlandıran Jason Alexander, iş yerinde "çok çalışıyor" görünmek isteyenlerin yapması gerekenleri sıraladı. İnternet kullanıcıları arasında dolaşan kurallar listesinin ilk maddesi, "Her zaman ellerinde dosyalarla yürü..."
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır