kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Doğu eksi 42 derece

Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları hüküm sürüyor. Gece eksi 42 dereceye kadar düşen sıcaklık insanları donduruyor, evlerdeki su sayaçlarını patlatıyor
Türkiye'nin doğusu resmen buz kesti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir etkili olan soğuk hava dalgası Van'ın Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Gece saatlerinde eksi 30 ile 42 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Sibirya soğuklarını aratmıyor. Uzun süreden beri sıcaklığın bu denli düşmediği bölgede halk, ne yapacağını şaşırdı; insanlar evlerinden çıkmaya korkar oldu.

BÖYLE SOĞUK GÖRMEDİK
Bölgede, soğuk havanın etkisiyle bir çok evin su sayaçlarının patladığı ve motorin ile çalışan araçların yollarda hareket halindeyken donduğunu belirten vatandaşlar, "Yıllardır böylesi bir soğukla karşılaşmamıştık. Kar yağışı ilçelerimizi adeta hayalet şehire döndürdü. Sibirya'yı aratmayan bölgede günlük yaşam durmuş vaziyette" diyor.

Sadece Doğu Anadolu'da değil Türkiye'nin dört bir yanında görülen soğuk hava ve don yüzünden ölenlerin sayısı 7'yi buldu. Sivas'ın Şehyşamil Mahallesi'nde yalnız yaşayan bir kişi, evinde ölü olarak bulundu. İsminin Lütfi Çulha olduğu öğrenilen kişinin yaşadığı ahşap evde donarak öldüğü ortaya çıktı.

JANDARMALAR BULDU
Gürün ilçesinde önceki akşam yürüyerek Kayalar köyüne gitmek isteyen Hacı Yalçınkaya, sabah saatlerinde devriye görevlerini yapan jandarmalar tarafından ölü olarak bulundu. Yalçınkaya'nın ilçeden köyüne giderken aşırı soğuktan donduğu ortaya çıktı.

Kayseri'de de bir kamyon sürücüsü donan pancarları yüzünden öldü. Soğuk havanın etkisiyle kamyon kasasının zeminine yapışan pancarları palete atmak isteyen Duran Kahraman kamyondan düşerek öldü. Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde de bir kişi donan su borularını açmaya çalışırken evini yaktı.

Abant Moskova gibi...
Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Abant'ta, göl buz tuttu. Gölün üzerindeki buzun kalınlığı en az 30 santimetreye ulaşınca insanlar üzerinde korkmadan gezip, hatıra fotoğrafı çektirmeye başladılar. Abant'taki oteller, göl kenarına inmek isteyen tatilciler için karın içinde tüneller açtılar.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan 'Beyşehir Gölü' de aşırı soğukların ardından tamamen dondu. Dondurucu soğukların oluşturduğu buz tabakası, Beyşehir Gölü'nde yer yer 40-50 santimetreye ulaşırken çocuklar buzda kaymanın keyfini doyasıya çıkardı.

Ancak gölde balık avlayan 2 bine yakın balıkçıyı aldı bir telaş... 643 kilometrek yüzölçümüne sahip gölden geçimini sağlayan balıkçılar, buzlar erimezse ne yapacaklarını düşünüyorlar.

YAĞMUR VE SİS GELİYOR
Türkiye, haftayı sisle karşılayacak. Hafta ortasına kadar etkili olmaya devam edecek sis, tüm yurtta görülecek. Özellikle Marmara Bölgesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hafif yağmur şeklinde yağış görülecek. Hava sıcaklıkları, batıdan itibaren artmaya başlayacak. Buna göre yarın, yurdun güneybatı kesimleri parçalı bulutlu olacak, iç ve doğu kesimler de yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yağmurlu olacağı 16 Ocak Çarşamba günü ise Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yoğun sis bekleniyor.

ÜÇÜZLER SOBASIZ EVDE DONDU
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeni doğan üçüz bebekler 'cehalet' yüzünden soğuktan dondu. 63 yaşındaki Koçali Siyahgöz, eşi Adalet'in doğum sancıları başlayınca, hastaneye götürmek yerine komşularından yardım istedi. Anne Adalet Siyahgöz 2.5 ay erken doğum yaparak üçüz bebek dünyaya getirdi. Ancak komşularının evden ayrılmasından sonra eşi ve çocuklarına sobasız evde bakmaya çalışan Siyahgöz'ün çocukları donarak öldü. Anne ise yoğun bakımda...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır