kapat
14.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hepsi Okocha olmak istiyor

Avrupa kulüplerinde oynamak için Türkiye'yi sıçrama tahtası olarak gören Afrikalı futbolcular Alman haber dergisi Der Spiegel'e konu oldu.Haberde, Afrikalılar'ın umutla geldikleri Türkiye'de parasızlıktan 3. lig takımlarında oynadıkları ama Türkiye'yi terketmedikleri belirtiliyor
Alman haber dergisi Der Spiegel, son sayısında futbol oynamak için Türkiye'ye gelen Afrikalı futbolcularla ilgili bir haber analize yer verdi. "Son Durak Boğaziçi" başlığı ile verilen 4 sayfalık haber için Afrikalı oyuncularla röportaj yapan dergi, Türkiye'yi ara durak olarak düşünen bu gençlerin nasıl olup da Türkiye'den ayrılamadıklarını irdelemiş. Haberde, Türkiye'ye büyük umutlarla gelen Afrikalı genç futbolcuların parasızlıktan 2'nci hatta 3'üncü ligde oynamaya bile razı olduklarına, buna rağmen geri dönmeyi düşünmediklerine yer veriliyor.

Türkiye'nin, vize problemi olmaması dolayısıyla Mali'den, Kamerun'dan, Nijerya'dan gelen isimsiz oyuncular için bir cennet olduğu vurgulanırken bu oyuncuların Beşiktaş'taki rahat dairelerden, Tarlabaşı'nda 5-6 kişilik odalara geçiş hikayeleri anlatılıyor.

VANSPOR'A RAZI OLDU
Sayıları 5 bini bulan ve kendilerine Kasımpaşa, Tarlabaşı ve Kurtuluş'u üs edinen Afrikalı futbolcuların hepsinin Türkiye'ye gelme sebebi aynı: Burada biraz pişip, isim yapıp Real Madrid, Bayern Münih gibi takımlara sıçramak. Kendilerine, bir zamanlar aynı yollardan geçen Kanu, Oliseh ve Jay Jay Okocha'yı örnek olan bu futbolcuların hayalleri çoğu zaman gerçek olmuyor.

Nijerya'nın Jasper United takımından İstanbul'a gelen Tony Agiwungha da aynı hayal kırıklığına uğrayanlardan... İstanbul'da aylarca kulüp arayan Agiwungha kısa süre önce soluğu Vanspor'da almış. Ancak bu takımda da tutunamayan 20 yaşındaki oyuncu tekrar İstanbul'a dönmüş. Bir süre Altay ile antrenmanlara çıkan ancak beğenilmeyen Nijeryalı golcü parasızlığa ve istediği kariyeri yapamamasına rağmen geri dönmeyi düşünmüyor.

İNADIN NEDENİ PARA
İlk bakışta anlamsız gibi görünen bu inadın en iyi cevabını futbolcu menajeri Ceylan Çalışkan veriyor. Yıllardır kulüplere Afrika'dan oyuncu getiren Çalışkan, Afrikalılar'ın Türkiye'den ayrılmama sebebinin para olduğunu belirtiyor. Belçika'da en fazla 10-15 bin dolar alabilen bu oyuncuların Türkiye'de 80 bin dolardan sözleşme imzalayabildiğini vurguluyor. Senede 70 Afrikalıyı çeşitli ülkelere pazarlayan Çalışkan Avrupalı ülkelere oyuncu pazarlamanın vize problemi nedeniyle çok zorlaştığını söylüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır