kapat
115.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zuzaylı Türkler!

10 aydır turizme açık olan Moskova MIR Uzay İstasyonu, Ramazan bayramında ilk defa Türk turistleri ağırlayacak. 660 dolar ödeyen 65 kişi, yerçekimsiz ortama gireceği için heyecanlı

MIR Uzay Merkezi, Şubat ayında turizme açılması ile dünyanın birçok ülkesinde büyük ilgi görmüş. Türklerin MIR'e gidişleri ise Tura Turizm Operasyon Müdürü Arif Bilengil sayesinde gerçekleşmiş. Senenin altı ayı Rusya'da yaşayan Bilengil, Türkiye'den MIR'e turist getirmek için gereken izni almış. Ramazan bayramında ilk kez MIR'e gidecek 65 turist, yerçekimsiz özel bir havuza dalacak, uzay müzesini gezme şansı bulacak, MIR maketinin içinde kozmonotların nasıl yaşadıklarını görebilecekler.

Arif Bilengil yılbaşından sonra yalnızca MIR gezileri düzenleyecek. Bu gezilerde müşterilerine MIG 25, 27 ve 29 savaş uçakları ile 45 dakikalık gezi turu yaptıracak. Bu gezinin fiyatı 7 bin 600 ile 9 bin 500 dolar arasında değişecek. İlk tura katılan müşteriler 25-30 ve 40-45 yaşları arasındaki iki gruptan oluşuyor.

İŞTE MIR'E GİDENLER

İnşallah dokunmama izin verirler
Vicdan Özsaç (Antikacı): 21. yüzyılı yakalamış biri olarak uzay merkezi görme fikri bana çok cazip geldi. Tek başıma gideceğim. Daha keyifli bence. Bir oğlum var. Ona yetişebilmek için uzayla ilgili her şeyi okudum, izledim. MIR'in maketini göreceğiz. İnşallah dokunmamıza da izin verirler. Antikacı olduğum için dokunma hissi önemli.

MIG'leri denemek isterim
Oktay Baysal (otelci): Ben tam bir Yıldız Savaşları fanatiğiyim. Yerçekimsiz ortamda bulunmak çok heyecanlandırıyor. İmkanlar el verirse MIG uçaklarını da denemek istiyorum.

Teknolojik altyapı merakı
Bahadır Aksoy (Serbest ticaret): Uzay merkezi bizim için sürpriz oldu. Eşim ve ben çok heyecanlandık. Türkiye'de uzayla ilgili hiçbir teknoloji yok. MIR'de alt yapıyı göreceğimiz için çok heyecanlıyım.

Belki bizi de eğitirler
Avşar İbar (Kuyumcu): Ben geçen yıl da Tura turizmle St. Petersburg'a gitmiştim. Bu yıl turda MIR uzay istasyonunun olması çok ilgimi çekti. MIR'de ilk uzaya gidenlerin yetiştiği yerleri göreceğiz.

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır