kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Terbiyeci görücüde

Antik AŞ., İktisat Bankası'nın koleksiyonunu satışa çıkarıyor. "Kaplumbağa Terbiyecisi" 3 milyon dolara kadar çıkabilir

Osman Hamdi'nin 'Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosunun da bulunduğu, İktisat Bankası koleksiyonu, 27 Ocak'ta Antik AŞ aracılığıyla satışa çıkıyor. Tablonun açılış fiyatı 1 milyon dolar, eksperler ise 3 milyon dolara kadar değer biçiyor!

Müzayedeyi düzenleyecek olan Antik A.Ş, son günlerde yaptığı müzayede ve satışlarla ilgi çekiyor: Örneğin 11 Kasım'da Hikmet Onat ve Halil Paşa tabloları 85-90 milyar liraya alıcı bulmuştu...

Müzayede evinin 12 Aralık'a dek sürecek olan "Sultanların Gözdeleri" isimli sergisinde yine birbirinden değerli eserler var. Ve 3 milyon dolarlık "Kaplumbağa Terbiyecisi" de burada sergilenecek, görmek isteyenlere son fırsat!

Antik AŞ'nin sahipleri Turgay ve Nurcan Artam çifti, 1981'de Ankara'da başlamışlar bu işe. Turgay Artam çocukluktan koleksiyoner; 6 yaşındayken pul ve para biriktirmiş, nümizmatik ve filetali dernekleri üyesiymiş. 19 yaşındayken tanışan Artam'ların ilk koleksiyonları doğal olarak para ve pul üzerine olmuş. 1983'te İzmir Efes Otel'deki müzayedede kapılar ve pencereler kırılacak kadar izdiham olmuş.

Derken İstanbul'da antika fuarı düzenleyip yine ziyaretçi rekoru kırmışlar. "20 senede 211 müzayede düzenledik. Müzayede evi olarak Avrupa'da da benzerimiz yok" diyorlar.

Antik AŞ'yi onlar kurdu
Türkiye'nin ilk müzayede evi Antik AŞ'nin sahibi Artam çifti ilginç anılarından birini anlatıyor: "Ekspertiz için çağırılmıştık. Mücevherlerini gösterdiler, biri dışında değerli değildi. Ama evde iki tablo, bir de poşet vardı. Tablolar çok değerliydi. Poşetin içindeki gümüşlerse mücevherlerden kat kat değerliydi!" Tel: 0212 236 24 60. Süleyman Seba Cad. Salimyeri Sok. No: 2. Maçka.

BUKET AŞÇI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır