kapat
15.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Reha'yı Allah çarptı asası ben oldum'

"Ben bir insanı üzmeyi hiç sevmem.
Ama Reha Muhtar'ın izleyicilere ve katılanlara hakaret etmesine, bizi embesil yerine koymasına dayanamadım" AHSEN IŞILDAR

Reha Muhtar'ı herkes eleştirdi ama yine de programına çıkmaktan kendini alıkoyamadı. Hatta stüdyodaki izleyiciler bile kızdıkları bazı tavırlarına yanıt veremedi. Ama geçtiğimiz hafta ruhbilimci mi dersiniz, medyum mu, yoksa falcı mı biri çıktı ve...

Ahsen Işıldar; Reha Muhtar'ın hakaret içerikli "Şarlatan mısınız?" sorusuna "Sizin kadar değil" yanıtını yapıştırdı. Evet, biri Reha Muhtar'ı eleştirmişti ama ne bir entelektüel, ne bir siyasetçi, ne de saygın bir işadamı. Bir falcı! Biz de bu sıradışı insanı tanımak için kapısını çaldık.

* Ateş Hattı'na katılmanız nasıl oldu?

Sanırım Reha Muhtar'ın asistanı olan bir bayan aradı. Ben de "Kimler katılacak" dedim. Bana sadece bir doktor ve ilahiyatçının olduğunu söyledi. Ama doktor ortopedistmiş, ben psikiyatrist olmalı dedim. Tamam dediler. Ama psikiyatrist yoktu. Yılların hemşiresiyim, ortopedist ile mistisizmin bağlantısını kuramadım!

SHOW TV'DEN DUA ALDIM
* Program sonrasındaki tepkiler ne yönde?

Dört bir yandan kutlamalar geliyor. Herkes, "eline koluna sağlık" diyor. Yaşlı insanlar elimi öpmeye bile kalktı. İşin tuhaf yanı Show TV'den de "Allah sizden razı olsun" diye hiç tanımadığım kişiler arıyor. İsimlerini saklayarak Reha Muhtar'ı RTÜK'e bile şikayet etmişler.

Ben bir insanı üzmeyi hiç sevmem ama onun orada izleyicilere ve katılanlara hakaret etmesine, bizi embesil yerine koymasına dayanamadım. Hayırlı bir iş yapmışım ki, insanların duasını aldık.

* Ama programın formatı ortada. Neden gittiniz?

Sanırım Allah beni bu iş için görevlendirdi. Birinin gidip onun ağzının payını vermesi gerekiyordu ve bu iş bana düştü. Avrupa'da falcılık fuarı düzenlendiğini bilmeyen biri. O zaman beni niye çağırıyor?

* Reha Muhtar eleştirilen birçok özelliğinin yanı sıra çok da zeki biri, atışırken panik olmadınız mı?

Hayır, ben kendine güvenen biriyim. Korkacak hiçbir şeyim yok.

* Atışırken Muhtar'ın içki ve kısırlık sorunundan bahsettiniz. Daha önceden bilgi mi toplamıştınız?

Hayır canım! Benim görme yeteneğim var. Beni ben yapan bu. Kendime güvenmesem, canlı yayında bunları söyleyebilir miydim?

* Başka ne tür problemleri var?

Söyleyemem. Ona nefretimi anlatabilirim ama onun özel sorunlarından bahsetmek istemem. İşine duyduğu saygısızlığı anlatmam beni aynı kefeye indirir.

* Ondan eleştiri geldi mi?

Hayır. O hâlâ televizyonda kendini kurtarma çabasında. Halbuki debelendikçe batıyor. Show'dan ayrılacak ama bunu ben sağlamayacağım.

YÜZLEŞME YÜZYILI
* Kriz ne zaman bitecek?

Türkiye'de 2004'e kadar kimse huzur beklemesin. Yıllar önce buzulların çözüleceğini, Demirel'in gidip yerine tanınmayan birinin geleceğini söylemiştim. Uçak kazaları da devam edecek, büyük boşanmalar olacak. 2004'te AB'ye kendiliğinden gireceğiz. Kendimizle yüzleşeceğiz. Tam bir şeffaflık olacak.

* Anlaşılan "Nereden buldun yasası" çıkıyor...

Bunu bu yasayla değil, balık burcunun deşifresiyle alakası var. Bu yüzden her şey ortaya çıkacak. Kabuk değiştiriyoruz. Ama bu arada kimse bir şey beklemesin. Bu bizim de ABD'nin de kaderinde var.

* Niye ikisinin kaderi ortak?

ABD yengeç burcu, bizim de yükselenimiz yengeç. O yüzden onun asası gibiyiz.

* İkiz kuleleri öngördünüz mü?

Yok canım! ABD'de bir halt olacaktı ama kuleler aklıma bile gelmedi. Çünkü yıldız haritasından Satürn geçti.

Çanak anten gibiyim
* Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Falcılık, amca çocuğu olur, ruhbilimciliğin. Ama 'falcı' lafının biraz ucuz olduğu doğru.

Sadece canlılar ve cinler değil, tam 18 bin alem var ve benim antenlerim biraz açık. Bir çanak anten gibiyim. Frekansıma da kimsenin duymadıkları ve görmedikleri takılıyor.

ÖLÜYKEN DİRİLDİM
* Çanak anteninizi nasıl ve ne zaman keşfettiniz?

Ben Sağlık Ocağı mezunu bir hemşireyim. Hatta akıl hastalıkları üzerine çalıştım ve tam bir materyalisttim. Konya'da hemşireyken annem Adapazarı'ndaydı ve evin içinde görüyordum onu. Önce aklımı kaçırdım sandım. Annem beni Adapazarı'nda bir hocaya götürdü. O da bana bir muska yazdı ve iyileştim. Bana "Sana bu işi yapman emrediliyor" dedi. Araştırdığımda ölü doğduğumu ve iki saat sonra morgda dirildiğimi öğrendim. İnanmayan Erzurum Doğumevi'nden öğrenebilir! Babaannemde de mistik güçler varmış ve bu büyük ihtimalle torunuma da geçecek.

* Müşterileriniz kimler?

Almanya'da TV programı yaptığım için tanınırım. BMW'nin sahipleri müşterimdir.

BUKET AŞÇI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır