kapat
30.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Yanlış işler..
Tartışma bir fikri geliştirmek, çözüme, ilerlemeye katkı sağlamak için yapılır. İtiraz edeni, eleştiri yönelteni konuştuğuna pişman etmeye şartlanmış huy artık terkedilmeli. Sözüm, özellikle Başbakan Ecevit'e..Ecevit dün TÜSİAD'ı insaf sınırını aşan ifadelerle suçladı.

ÇETİN ALTAN
"Vatan haini" olmamak için reçete
Asla netleştirmeyiniz "adam başına düşen ulusal gelir birimi" açısından, Avrupa Birliği'ndeki ortalamanın yüzde 800 kat altında kakılıp kalındığını... Ve asla belirtmeyiniz "ulusal gelir dağılımındaki uçurumlar" açısından, Tanzania'nın dahi altındaki 5 en geri ülkeden biri görünümünde olunduğunu...

HAŞMET BABAOĞLU
Salkım Hanım ve dünya
Uzun süredir demokratlığı da, milliyetçiliği de, muhafazakârlığı da, ilericiliği de sadece slogan düzeyinde yaşayan, slogandan biraz daha derine inince siyasal "beyni" felç olan bir toplumuz. Birilerini "hainlikle" suçlamadan kendi "sadakatimizi" ölçmeyi beceremeyen bir toplumuz nicedir. O yüzden "normal"...

ERDAL BİLALLAR
Yargı tasnif edilir mi?
Çünkü onlar yazılarında, başlıklarında meslek etiğini, prensiplerini değil, kin dolu yüreklerini ortaya koydular... Geçmişe ait hesaplarını, geleceğe ait korkularını kalemlerine akıttılar... Kısaca yine pusu kurdular... Yüreksizce arkadan vurdular...

YAVUZ DONAT
Güneydoğu fotoğrafları
Birinci fotoğraf:Ülkemizde "altyapı yatırımları" program hedeflerinin gerisinde kalırken... Güneydoğu'da "hedefin yüzde 13 üzerinde" yatırım gerçekleşiyor. Her yerde "daralma" var. "Tasarruf" var. Ama "Güneydoğu hariç.

SELAHATTİN DUMAN
Kuru kaldım öldüm, sabunuma çatladım..
Bazen kendi kendime düşünüp taşınıyorum.. "Yaratıcılıkta; ortalama üçyüz kelimeyle konuşan ahalimiz mi ileri.. Yoksa sabah akşam verdiği akıllarla hükümetimizi şakalok yapan medyamızın leşkerleri mi?" diye..

OKAY GÖNENSİN
Filmlere takıp gerçekleri unutmak
Son cümlem şöyle oldu: "O filmlerin çoğunu ben de gördüm, Gece yarısı Ekspresi filmini de gördüm, bütün hapishanelerin çok kötü olduğunu ben de biliyorum..." Amerikalı üniversite öğrencilerinden aldığım alkış, söylemek istediğimi anladıklarını gösterdi.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Usul usul Musul
İki başkentte de birçok kişiyle görüşme fırsatım oldu: Bakanlardan, gazetecilerden, uluslararası kuruluş yöneticilerine, kültür adamlarına kadar pek çok önemli şahsiyet ile toplantılarda buluştuk, akşam yemeklerinde sohbet ettik.

RUHAT MENGİ
Önemli bir "popülizm" sorunu!
Önce bunu not edelim; 1) Demokrasilerde, kimse cumhurbaşkanı da olsa özel haklara sahip değildir. Ve 2) Meclis milleti temsil eder. Kimse milletin iradesine karşı çıkma hakkına da sahip değildir. Bizim vatandaş olarak Meclis'imizi tenkide, ikaza, beğenmeye veya beğenmemeye hakkımız var ama..

METİN MÜNİR
Neşe Düzel mahkeme kuşu
Hop, dur bir dakika. Sözünü kesmesem sabıka durumunu özetleyip beraatini talep edecek. Beni mahkeme mi sandın? Radikal gazetesinde pazartesi günleri yayınlanan söyleşileri basının Himalayalarından olan Neşe Düzel, bir kahkaha atıyor. "Kusura bakma," diyor. "Mahkemeye gide gele şaşırdım vallahi.

İLKER SARIER
Hukuka uygun olmadı
Gelin açık ve dürüst konuşalım: Bir tek şeye aykırı!.. Kamuoyunda yaygın inanışa, endişeye ve buna benzer düşüncelere... Hatta daha da net söylersek, kamuda yaygın öfkeye ve kine aykırı!.. Çıkan yasanın aykırı olduğu tek şey bu öfke ve kin!..

SEDAT SERTOĞLU
İbret alalım
Birincisinden başlayalım: Zihinsel özürlü 8 yarışmacı, 100 metre koşusu için başlama çizgisine geldiler.. Verilen işaret ile de yarış başladı.. Yarışmacılar bir hamlede başlayamadılar ama, bitirmek ve kazanmak için istekliydiler.. Yarışın hemen başında bir genç tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı..

ERDOĞAN SEVGİN
Kim gitsin?
Ara, ara Digitürk'te BBG Evi'ni gözetliyorum. Orada gördüm. Sinem'in babası İsviçre'den kesin dönüş yapıyormuş. Kızın iki gözü, iki çeşme. "Babamın yanında olmalıyım" diyor da başka bir şey söylemiyor. Yarın, bölgelerden gelen oylarla (!) görüşme odasına çağrılacak olan yarışmacı, bu Edi mi olur, Hacer mi...

MEHMET TEZKAN
Meclis iradesi siyasi hesapları yendi..
Biraz başa dönelim..DGM soruşturması bir yana.. İddianame bir yana.. Koray Aydın'ın kurduğu şirket, Bayındırlık Bakanlığı'ndan iş alan müteahhitlere malzeme sattı mı, satmadı mı? Bakan Aydın'ın şirketi yedi trilyon ciro yaptı mı, yapmadı mı? Bakan kârdan pay aldı mı, almadı mı? Bu sorulara yanıt yok..

HINCAL ULUÇ
Ortada korkunç bir DGM suçu var..
Çocuklarını ve komşularının çocuklarını okula götürüp getiren veliler, servisçiler tarafından tehdit ediliyor, polisler tarafından çevrilip arabaları bağlanıyor ve 400 milyon liralık cezalar yazılıyor, okul müdürleri, bir yandan bu velilerin araba plakalarını polise ihbar ederken, öte yandan olayı atv'ye anlatan...

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Bundan kötüsü olmaz
Daralmada rekorun sonu- İçinde bulunduğumuz dönem olan dördüncü çeyrek için uzmanların yaptığı tahmin, birinci çeyrekle ikinci çeyrek arasında orta yerlere yakın bir rakam. Bu da son çeyrekte yüzde 6 dolayında bir daralmayı işaret ediyor.

MEHMET NURİ YILMAZ
Cihad kavramı üzerine
Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Cihad kelimesi, Allah'ın rızasına uygun olarak yaşama çabası (Furkan, 52), Allah yolunda mal ve can ile çalışma, mücadele etme (Hucurat, 15) ve savaş, muharebe (Bakara, 41) anlamlarında kullanılmıştır. Kur'an'da savaşı ifade etmek için daha çok "kıtal" kilimesi kullanılmaktadır.

HAYRULLAH MAHMUD
Roma'da manga, Paris'te sinema, New York'ta tekila
Cosmopolitan'ın Fransızca edisyonunundan, gustosu -zevk, beğeni çizgisi- yüksek birkaç pasaj... Genç kadının yüzü görünmüyor. Zaman zaman erkeğin boynundan başlayan öpücükler izlendiğinde, ıslak ve boyasız dudaklar görülüyor. Uçuk pembe dilini erkeğin derisine, lezzet alırcasına gezdiriyor.

REFİK DURBAŞ
Birey, yaratıcılık ve sanat eğitimi...
Cumhuriyet ile ümmetten bireye doğru adımlar atıldığını ve aklın öncülüğünün dogmaların yerini aldığını belirten Koçan, "1950 sonrası siyaset bireye, örtük bir saldırı düzenlemiştir. İktidar tutkusundan beslenen bu saldırının, bireyin yeniden onaylanması ile sona ereceği düşünülebilir.

EMRE AKÖZ
Milliyetçi Hakaret Partisi
Filmin dayandığı kitabı kaleme alan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu cevap verdi, basın toplantısı düzenledi. Sanatçılar filan da ayağa kalktı tabii ki... Peki şimdi soralım: İyi mi oldu? Ben her zaman tartışmadan yanayım. Her şeyi tartışalım. Zaten zamanında söylenmiş: "Hakikatin ışığı, fikirlerin...

HÜSNÜ ÇİL
Ceyhun Eriş
Giray Bulak'a "Ceyhun için ne diyorsun hoca?" dedim. O da beğenmişti. "Çok iyi olur" dedi. Orada olan babası İbrahim Eriş ve Ceyhun ile konuşup transferini hallettik. İş, G.Saray'a kalıyordu. G.Saray'ın başında canciğer arkadaşım Fatih Terim vardı. Kaşıbeyaz'da Mehmet Ağar'ın da olduğu bir dostluk yemeği yedik...


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır