kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Çifte katliam

Evet, Roma maçını, biri idari yönden, biri de teknik yönden resmen katlettiler. Ağır ve kaygan sahalarda hakemler futbolcuları korumak zorundalar. Çünkü böyle bir zeminde koşan, hareket eden oyuncu dengesini zor sağladığından, her an tehlike yaşayabilir. Ama adam, oyuncuları herhalde arenadaki gladyatörler zannedip her iki takımı da birbirine sahada vahşice kırdırttı. Şimdi bizim hakem yorumcuları çıkıp, "Colombo'ya helal olsun. Aslanlar gibi korkmadan maç idare etti" diyecekler.

Ya maçı teknik yönden katleden Lucescu ne yaptı? Bülent Akın'ın haricinde takım tertibin tamam. Bülent Akın, normal kuru havada bile takımı durduran, defansı güç duruma düşüren, tribünde insanları çıldırtan pas hataları yapan bir oyuncu. O ağır ve kaygan sahada onu oynatırken hiç düşünmedin mi Lucescu? G.Saray ilk yarı bir kişi eksik oynadı.

Defans oyuna giremedi
Diğer bir hata, bir Batistuta'ya karşı dört defans oyuncusu sürmekti. İleride Ümit Karan tek başına boğuşuyor, ona yardım etmek isteyen Sergen topu durdurup dönecek, pozisyon hazırlayacak. İtalyanlar zaten dünyada defansı güçlü takımlar. Defanstaki dört kişi bir türlü oyuna girmiyor. Bir ara gördüm, kulübeden çıktın, iki elini havaya kaldırıp, parmaklarınla dördü göstererek defansa bağırıp ne demek istedin? "İkiniz kalın, ikiniz gidin" mi, "Neden yanyana duruyorsunuz" mu?

İlk yarı takımın ayağında top tutamayıp iki pas yapamıyor. 10 saniyede topu kaybedip o ağır sahada tekrar kazanabilmek için bütün takım çırpınıyor. Bunu görmedin mi? Ayhan'ın kornerden getirdiği olağanüstü topla bir gol kazanmışsın, başka da pozisyonun yok. Madem korkuyorsun, o zaman orta alan ve defansla daha akıllı birşeyler yapabilmelisin.

İlk yarıda Roma'nın yerden, kısa pas yapması futbolcularını koşmaktan bitirdi. 60. dakikadan sonra takım tamamen bitti. Yürüyecek halleri kalmadı. Devamlı defansın üstüne yük bindi. 75'te Arif'le Suat'ı ısınmaya gönderiyorsun. Sen oyunu kurtarmak için mi bunları tutuyorsun, yoksa, maçtan 30 saniye çalabilmek için mi? Kazanılacak 3 puanın ikisi, senin teknik zaafın yüzünden maalesef elden gitti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır