kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Az daha

Avrupa'nın 32'i takımı arasına giremeyen Bulgaristan karşısında böyle öldük öldük dirildik! Maç öncesi bunu söyleselerdi inanmazdım. 12 Dev Adamımız Hidayet, Harun ve Mehmet Okur'dan yoksundu ama Avrupa Şampiyonası'nda yaşadıkları o görkemli günlere öylesine hasret kalmışlardı ki, maça fırtına gibi bir başlangıç yaptılar.

Mirsad sanki üçüncü periyod sonunda sakatlanacağı içine doğmuşçasına mükemmel bir oyun ile 14 sayısını ilk periyoda sıkıştırıverdi. 24-16 ile ilk periyodu çok rahat geçti millilerimiz. 1.98 boy ve 25.5 yaş ortalamalı kötünün kötüsü Bulgar takımını "Her koşulda rahat yeneriz" diyorduk ki ikinci periyod tablo tam tersine döndü. 41 yaşındaki Mladenov (3/3 üç sayı, 1/1 2 sayı) üçlükleri ile bizi yıldırırken, bizim oyun kurucularımız Kerem ve Tutku hücumda yokları oynadı. Böyle olunca 2. periyodu, % 7'lik üçlük ile oynayan Bulgaristan'a 28-17 verdiler. Hayal kırıklığı yaşadığımız bu devre 44-41 ile Komşunun üstünlüğü ile bitti.

Tam saha pres tutmadı
Üçüncü periyotta tam saha presimiz de pek etkili olmadı ama Hüseyin, Mirsad ve İbrahim nefis performansları ile devreye girdiler. Bu arada Bulgaristan fast-breaklar ile bizi cezalandırmaya devam etti ve bu periyod da Bulgaristan üstünlüğü sona erdi (64-61). Bulgaristan koçu Papazov'un oyuncuları karşısında papaz olma endişesi taşıdığımız son periyotta, maç boyu 27 sayı üreten İbrahim bizi kurtardı. Yoksa sırasıyla D.Mladenov, G.Mladenov ile Angelov'un 5'er faul ile oyun dışı kalmasına rağmen 21 sayı üreten Stoykov az daha 12 Dev Adamımız'ı 2003 elemelerinde, hem de kendi evinde hüsrana uğratacaktı.

Millilerimiz'de oyun kurucu sıkıntısı devam ediyor. Buradan sayı üretilmedikçe ve yıldız oyuncular ile top buluşturulmadıkça bu sıkıntının üstesinden ancak Harun ve Hidayetli uzun bir takım ile gelebileceğimiz gerçeği bir kez daha kendini gösterdi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır