kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bodyguard gibi Fransız

Tarih 25 Kasım 1999. Yer Roma Olimpiyat Stadı. Roma, UEFA Kupası 3. turunda Newcastle'ı ağırlıyor.
Gol gelmeyince sinirlenen Capello, sürekli saha içine kadar gelip taktik veriyor. Hakem, Colombo'nun umrunda değil. Ama Newcastle Menajeri Robson sahaya ne zaman müdahale etse hakemden "Seni oyundan atarım" uyarısı alıyor.

Dakika 51... Totti, ceza alanında kendini yere bırakıyor. Colombo inanılmaz şekilde "Penaltı" diyor. Totti atışı kullanıp skoru belirliyor: 1-0. Rövanşta 0-0 ile turu Roma geçiyor.

Colombo'yu bu kadar İtalyanlar'a bağlayan nedir? İtalyan asıllı olması mı, Nice'deki evinin İtalya sınırına 30 kilometre mesafede bulunması mı, yoksa çalıştığı kurumun ekonomi seminerleri için sık sık İtalya'ya (Özellikle Cenova'ya) gitmesi mi?

İtalyan sempatizanı
Ülkesi Fransa'da bile "İtalyan sempatizanı" olarak bilinen Colombo'nun bu maça atanmasında İtalya Futbol Federasyonu'na vekaleten bakan Petrucci'nin UEFA'dan "Ali Sami Yen'deki maça provokasyona alet olmayacak hakem istiyoruz" ricasının rolü olmuş mudur?

"Misafir takımlarını evsahibinin zulmünden kurtaran hakem" diye bilinen Colombo, Levski-G.Saray maçında da görevliydi. Maç öncesi ayyuka çıkan "Bulgarlar hakemi ayarladı" söylentileri üzerine Galatasaray yönetimi UEFA'daki hatırlı dostları kullanarak maçın adil bir hakem tarafından yönetilmesini istemişti. UEFA da bunun üzerine düşünmüş, taşınmış ve Colombo'yu "Koruyucu melek" olarak görevlendirmişti.

Kısacası Colombo tam bir bodyguard gibi. Sofya'daki maçtan üç ay sonra döndü, dolaştı ve daha önce koruduğu Galatasaray'ı vurdu. Çünkü bu sefer Roma aynı sebeplerle UEFA'ya başvurmuştu.

SELÇUK MANAV



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır