kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ramazan sofralarında neler var?

Ramazan telaşı, gıda sektörünü ve alışveriş merkezlerini ateşe verdi. Yeni çıkan özel ürünler raflardaki yerini alırken, alışveriş komplekslerinde de sazlı, sözlü, özel indirimli programlar düzenlendi

Tuz ve sebze bir arada
Bir tutam karabiber, bir tutam kekikten vazgeçin siz en iyisi Tuzot'u deneyin. Çünkü bu karışımda baharatlar ve kurutulmuş sebzeler, tuzla harmanlanıyor. Balkan sofralarının tacı tuzot, sahur ve iftar yemeklerinde de kullanılabilecek pratik bir karışım.

Sarımlasak da mı saklasak?
İbni Sina'yı dünyaca ünlü bir bilim adamı yapan neymiş biliyor muydunuz? Tabii ki sarmısak. İran topraklarında yetişen sarmısak tansiyona, kolesterole, kan şekerine, damar tınaklığına birebir, dahası saymakla bitmez. Elnaz sarımsak, sizi düşünmüş, granül, diş, pudra, yaprak ve tablet halinde beş çeşit üretmiş. Sofranızdan eksik etmeyin

Beş dakikada hazır
Yorgun argın işten geldiniz ve iftar için kısa sürede yemek hazırlamanız gerekiyor. Banvit, lezzetli ve pratik köfte çeşitleriyle size 5 dakikada hazırlayabileceğiniz ürünler sunuyor. İster tavada, ister ızgarada ısıtıp kısa bir sürede iftar sofralarınnı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Banvit'in döneri de kısa zamanda hazırlayıp sunabileceğiniz lezzetli bir iftar alternatifi.

Ramazan sokağında alışveriş
Yolunuz Real hipermarkete ya da M1 Tepe alışveriş merkezine düşerse, Ramazan sokaklarına da mutlaka uğrayın. Eski Türk evleriyle dekore edilmiş sokaklar, semt pazarlarını hatırlatıyor. Baharattan kuruyemişe, iftariyeliklerden tatlılara kadar her şey var.

M1Tepe'de her salı günü fasıl dinletisi, şerbetçiler, sıra geceleri, kanto gösterileri var.

Oruç başınıza vurmasın!
Aman dikkat oruç tutayım derken, sağlınızdan olmayın. Sağlıklı beslenmek şart. Yeni ürünleri 1000 gramlık tam yağlı beyaz ve light peyniri ile Sek, sağlıklı ramazan sofraları için ideal. Tatlılarınızı da ağır hamur işlerinden değil süt ürünlerinden seçmenizde yarar var. Hafif lezzetleri tercih edenler, Algida dondurma çeşitlerine başvurabilir. İndirimli ürünleri de var.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır