kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Molalar artık Osmanbey'de

Hani Güney'e her inişinizde, kilometrelerce yol alırken kazınan midenizi şenlendirdiğiniz, baharatlı ızgara kokularını içinize çektiğiniz anonim bir durak var ya... Sözümüz Afyon'dan aşikar olduğu üzere... Sucuğu, kaymağı dillere destan kentimizin damaklarda bıraktığı lezzeti bir kış boyunca unutmak ne mümkün?
Bu hasreti dindirmeye niyetli görünen İkbal Sucukları, Ankaralılardan sonra Bağdat Caddesi'nde açtığı ilk mekanla İstanbullular'ı sevindirmişti. Çok geçmedi, ikinci mekan da megapolün kalbi ile beyni arasındaki güzergâhta, Osmanbey'de açıldı. Tasarımında Afyon'daki tesislerin izini taşıyan İkbal'de elbette ki baş yemek sucuk. Öyle ki 40 yıllık 'sucuklu yumurta' bile, burda 'yumurtalı sucuk' diye anılıyor. Bizden söylemesi sucuk dönerini yemek farz. Midenizde o mis gibi kaymağı ile sundukları tatlılara da mutlaka yer ayırın, özellikle de vişneli ekmek kadayıfına. Kaymak, sucuk size kahvaltıyı hatırlatmıyor mu? İşte İkbal, bal kaymaklı, yumurtalı sucuklu keyifli bir kahvaltı sofrası için de ideal. Bir porsiyon sucuk 3, pide arası sucuk 1.5, kadayıf 2 milyon lira... Ama paket servisinde sucuğun soğuk gelmesi, paketleme hatası gibi sorunlar olduğunu da belirtelim. Biraz daha özen istiyor. Bu nedenle gidip yerinde yemenizi öneririz.

Tel: 0212 296 41 04, İstanbul.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır