kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sake ve sukiyaki

Japon mutfağı denilince akla ilk olarak sushi geliyor.
Milletimiz de son yıllarda matsutake mantarları gibi biten Japon restoranları sayesinde sushi ile tanıştı ve pek sevdi. Yirminci yüzyılın başlarına kadar Japonya'da et yemek yasaktı. Çiftçiler bu yasağı tarlada sabanın üzerinde kızarttıkları et ile delerlerdi. Bu yemek daha sonra gelişerek ünlü Japon fondüsü sukiyaki olmuş. Soya sosu ve sake karışımı tatlı bir sos ile dolu tavada pişirdiğiniz sebzeleri, çırpılmış çiğ yumurtaya batırarak yiyorsunuz. Ginza'daki Okahan iyi bir sukiyaki için denemeniz gereken bir restoran.

Bir de Yakitori barları var ki, burada marine edilmiş tavuklar, şiş veya köfte şeklinde ızgaraya atılırlar. Bu barlarda arkanız caddeye dönük oturup, önünüzdeki çeşitlerden sipariş verebilirsiniz. Bir nevi yarı açık ocakbaşı gibi. Yakitori'nin yanında Japonların pirinçten yapılıp, ılık içilen milli içkileri sake'yi içebilirsiniz.

Çok paranız varsa, Kobe beef yemelisiniz. Bu bildiğimiz bonfile. Ama eti yumuşak olsun diye bira içirilip vücutlarına masaj yapılan şanslı ineklerin eti. Porsiyonu 100 doları geçtiği için, normal bir et yiyip, yanında Kirin İchi-ban gibi iyi bir Japon birası içmekle yetinebilirsiniz.

Japonya'nın viskileri de çok ünlüdür. Meguro-ku'daki Speyside Way, 800 malt viskisi ile mutlaka uğranılması gereken bir bar. Bazıları çok iyi olabilen Japon malt viskilerinden Nikka (varsa fıçı sertliğinde) ile Suntory'i denemelisiniz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır