kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlgisiz fikirlere dünya bankasından destek

Önceleri, ülkemizdeki görmüş olduğum çarpıklıkları içeren eleştiri yazıları yazdım. Sonrada, ülkemizde eleştirilerin çok olduğu ama çözüm üretilmediği gerçeğini düşünerek, ülkesini ve Atatürk ü seven sade bir vatandaş olarak Susurluk kazasından sonra, Ekonomik ve Siyasi yönden nasıl daha iyi duruma gelinir düşüncesiyle çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaptım.
Yaklaşık 3 Yıl süren bu çalışmalarımı 1999 Yılında tamamladım. Sonra, bu Raporumu başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere ilgili yerlere gönderdim. Uzun ve ciddi araştırmalar sonucu hazırlamış olduğum bu Raporumda değindiğim konuların tamamı aynı anda uygulamaya sokulmadığı sürece, ülke sorunlarının çözümlenemeyeceğini ve başka çözüm yolu olmadığını her defasında yetkililere ısrarla duyurmaya çalıştım.

Kendi olanaklarımla, tıpkı 2. Askerlik görevi gibi kendime görev edinerek hiç bir çıkar düşünmeden Yaptığım bu çalışmaları kısaca özetleyecek olursak,

-Çalışmalarımı derlediğim www.ekonomikcozum.com Sitesi görüş ve eleştirilerinizi almak üzere 22.03.2001. Tarihinde yayına konuldu.

-Yazdığım yazıların haricinde, yetkililere sesimi duyurabilmek için 20.03.2001. Tarihli Turkish Daily News Gazetesinin 9. Sayfasın da ve 01.04.2001. Tarihli Sabah Gazetesinin 14. Sayfasında konuyla ilgili İlanlar verdim.

-Hürriyet Gazetesinin açmış olduğu "Ben Olsam." Adlı yarışmasına, uzun Yıllardır çalışmalar yaptığım konunun Anafikrini oluşturan "Meclisi ve Siyasileri ilgilendiren yasalar, halka gidilerek referandumla değiştirilinebilinir." Hükmü, ilgili yasalara konularak Siyasilerin Halkın çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri Sağlanmalıdır. Sloganıyla katıldım ve Yarıfinalde 1. ci oldum. Daha sonra,& nbsp; yarıfinale kalan 5 Kişi, televizyonların reklam kuşaklarına çıkarak, kendi sloganlarını söylediler ve ardından yapılan Final Oylaması sonucu 2. ci Oldum.

-Sabah Gazetesi Editörü Sayın, Hayrullah Mahmud'un eşsiz destekleriyle Gazetenin Hydepark Köşesinde yazılarıma yer verilmeye başlandı.

-Vergi ve Mali konular içerikli www.tvk2000.com Sitesinde Köşe yazarlığına başladım.

Bu arada, büyük masraf ve emek harcayarak yapmış olduğum çalışmalarımı, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm yetkililere duyurabilmek için Dosyalar halinde çeşitli zaman aralıklarıyla tekrar tekrar gönderdim. Ancak, cumhurbaşkanlığından gelen yetkisinin olmadığı hususundaki cevaplardan ve bazı&nbs p; yerlerden gelen teşekkür yazılarından başka Raporumdaki görüşlerin dikkate alınacağına dair, hiç bir yazı tarafıma gelmemiştir. Taki 23.10.2001. Tarihli Dünya Bankası Türkiye Direktörü Sayın Ajay Chhiebber Adına Dış İlişkiler Koordinatörü Sayın Tunya Celasin İmzalı "Fikirlerinizin Bankanın ülke değerlendirme ve buna yönelik geliştirdiği politikalarında katkısı olacağını bildiririz." İçerikli yazısı gelinceye kadar.

Böyle net ifadeler taşıyan yazının Türk Makamlarından tarafıma gelmesini gönül isterdi ama, maalesef bu olmadı. Ülkemizdeki Beyin Göçünün ardında yatan, yeni fikirlere ve yeni düşüncelere kapalı bir Toplum olduğumuz ve bunu hala kıramadığımız gerçeğiyle karşı karşıya kalmak, beni son derece üzmüştür. Sabah Gazetesi Editörü Bu konuyu köşesinde Yazı yaptı. Bu yazıya http://www.sabah.com.tr/sabah/2001/10/28/editor/editor1.htm İnternet Adresinden ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda, son zamanlarda bayağı mesafe katedildiği düşüncesindeyim.

Buradan, tekrar çağrıda bulunarak sözlerimi bitirmek istiyorum.

Siyasiler hala, olayların gerçek nedenine inemiyorlar. Hatırlarsınız, daha önceleride Genel Başkanların görev sürelerini sınırlandıran yasalar çıkartılmıştı. Bunun yanında, siyasi partiler ve seçim Kanunlarında yapılması gereken değişiklikler, ilgili yasalarda yapılmıştı.

Peki ne olduda Yasalar, bugünkü değişmesi gereken hallerini aldı? Yaklaşık 5 Yıldan beri sesimi duyurmaya çalışıyorum. Dünyanın masrafını yaptım ve hala duyurmaya çalışıyorum.

Yapılması gereken değişiklikler daha önceleride yapılmıştı ama, siyasiler kendilerini ilgilendiren bu konularda getirilen tüm engellemelere rağmen, birleşmişler ve yasaları kendi çıkarları doğrultusunda tekrar değiştirmişlerdir.

Bende bu kısır döngüyü kırmak için, ana fikrini referandum oluşturan bu çalışmamda "Meclisi ve Siyasileri ilgilendiren yasalar, halka gidilerek referandumla değiştirilinebilinir." Hükmünün ilgili yasalara konulmasıyla, siyasilerin kendilerini ilgilendiren yasaları kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmemeleri ve Halkın çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini sağlamak için, bu değişiklikle rin süratle ilgili yasalara konulmasının gerekli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Amerikadaki ve Batıdaki çoğu ülkede Anayasaların ve Yasaların uzun bir süre değişmemesinin ardındaki neden budur.

Ülkemizin her konuda önünü açacak olan tek şey, Amerika ve Batı Ülkelerinin çoğunda olan referandum müessesesinin Ülkemizde yerleştirilmesidir.

Belirtmiş olduğum değişikliklerin yapılması için, siyasiler üzerinde Kamuoyu baskısı oluşturulması gerektiğine inanmaktayım. Bunun için desteklerinizi bekliyorum.

Uzun bir çalışma sonucu, son derece basit ve anlaşılır bir dille hazırlamış olduğum bu çözüm& nbsp; yollarını sizlerle paylaşmak, görüş ve eleştirilerinizi almak üzere www.ekonomikcozum.com Sitesinde huzurlarınıza sunmuş bulunmaktayım.

SAYGILARIMLA.

Hasan Yaşar Özfidan.

Ekonomist - Bilgisayar Programcısı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır