kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gökçek'in dolar sevdası

Mert TEMA

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek doğalgazı vesile ederek bir dolar sevdasına kaptıdı kendini. Vatandaştan haksız yere kopardığı dolarlarla belediyeyi ya da ihale verdiği firmaları zengin ettiğiyle ne kadar övünse yeridir.

Gökçek doğalgaz aboneliği verdiği her konuttan 300 dolar alıyor. Üstelik villa da olsa, tek bir konutta olsa 60 daireli apartman da olsa her haneden alıyor. Bu para masraf gerekçe gösterilerek

yapılıyor güya ama bir haneli bir eve yaptığı aynı masrafı 60 daireli apartmana da yapsa 60 x 300 dolar yani 18.000 dolar alıyor. Bu paraların nerelere gittiği meçhul. Kimse de hesabını sormuyor. Ya da hesap soracak yetkilileri bir şekilde susturuyor.

Bir ara Hürriyet'ten Emin Çölaşan epeyce yazdı. 100 dolar harcamadan 300 dolar alıyor dedi hiçbir yetkilinin kılı kıpırdamadı. Savcılıkların kendi kendine kılı kıpırdamıyor. Her nedense tüketici dernekleri dava açmıyor. Hükümet yetkilileri ya sen keyfi hareket ediyorsun semtlere göre bir maliyet çıkarmadan bu para alınmaz demiyor.

Dolar yüzde 150 zamlanınca işçilik ücreti sabit kalsada o otomatik olarak zammını almış oluyor. Boru da zamsız Türk üretimi diyemiyorum çünkü taa Kanada'dan ithal ediliyor. Çünkü Türkiye'de boru fabrikalarının sanki kökü kurumuş. Burada Hükümete de söylenecek çok söz var. Yani Mavi Akım yapılacak, İrandan gaz gelecek. Her tarafın borularla donatılacağı belli. Yerli imkanlarla boru üretimi için gerekli teşvikler yapılıp, yerli üretim sağlanamaz mıydı? İlla ithalat yapılacak, dolar ödenedek, vatandaş soyulacak. Hani

milliyetçilik?

Taa okyanus aşırı ülkelerden büyük maliyetlerle boru getirenlerden kimse hesap soramayacak mı? Bu şekilde devletin de milletin de zarara uğratılması cezasız mı kalacak?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır