kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cumhur başkanı'na açık mektup

ALİ ZİYA BATUK

Sayın Cumhurbaşkanı,

Uzun zamandır bu kadar umut dolmamıştık. Sayenizde millet olarak cevap verebileceğiz bu güne kadar sesimizi duymayıp bizi kaale almayan, kapılarında bekletip randevu vermeyen, kendi meclisine halkı almayan vekilleri nihayet bir cevap verebileceğiz.

Sizi suçlayacaklar. Popülist olduğunuzu söyleyecekler. Söylesinler. Gerekirse pop müzik kaseti çıkartın biz onu da alırız. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün "Cumhurbaşkanı'nın kararı halkın iradesinin önüne geçmiştir" açıklamasını boşverin siz. O Adalet Bakanı'ki halkın kesinlikle istemediği affın çıkması için elinden geleni yaptı. Ne anlarmış halk iradesinden.

Biz artık bu meclisi ve Türk Siyaseti'ni bu haliyle istemiyoruz. Seçim olsa diyoruz. Ama seçimlerde istediğimiz gibi insanların seçilemeyeceğinden korkuyoruz. Şirketimizin muhasebesinden gelecek telefonlardan korkar hale geldik. Her an işten çıkartılma korkusuyla yaşıyoruz. Çocuğuna 100.000 (yüz bin) lira veremeyen adamın utancından kendini başbakanlığın önünde yakmak istemesini televizyonlarda seyretmek istemiyoruz.

Bunun bir çıkar yolu olmalı. Demokrasi elden gidiyor çığırtkanlığı yaparak, olmayan demokrasi üzerinden kendini kurtarmaya çalışan politikaciları ve onların özel kalemi köşe yazarlarını dikkate almayınız. Bir an önce bu sistemden kurtulmak, yeni bir meclis, yeni bir siyaset, yeni bir adalet sistemi kısacası yeni bir ülke istiyoruz.

Kasıtlı olarak aptal insanların yetiştirilmediği, bilinçli insanların yetiştirildiği bir eğitim sistemi istiyoruz.

Biz sindirildik Sayın Cumhurbaşkanım. Bunları bizim yapmamıza müsaade etmiyorlar. Savaşa hayır diye bağırsak copluyorlar. Memur maaşları artsın diye yürüyoruz, kendileri de memur olan polisler dövüyorlar.

Bunları gerçekleştirebilecek, devrim yapacak güç sizde var. Siz yürürseniz ve bize ardımdan gelin derseniz hepimiz arkanızdayız. Kanunların size verdiği yetkileri sonuna kadar kullanın lütfen. Hırsızlara bırakmayacak kadar çok sevdiğinize inanmak istiyoruz bu ülkeyi.

Siz yolumuzu açin biz o yoldan yürüyelim. Türkiye'de kendisini değil, ülkesini seven her kişi, her kurum, her güç sizinle olacaktır emin olun. Çünkü herkes gördü artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapanların milletle ilgili olmadığını.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır