kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Her yerde kar yar

Kara kış Türkiye'yi etkisi altına aldı. İstanbul ve Ankara'ya yılın ilk karı yağdı. Anadolu'da yollar kapandı

YAĞIŞ BASTIRDI ULAŞIM DURDU
Son iki gündür Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava yaşamı aksatmaya başladı. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Malatya Gaziantep ve Afyon'a yılın ilk karı yağdı. Kahramanmaraş da 30 yıl aradan sonra Kasım ayında ilk kez gördü. Bolu Dağı'nda kar yağışı nedeniyle ulaşım felç oldu. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde ise kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. Sakarya'da da kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Sivas'ta ise yoğun kar yağışı nedeniyle ana yollar bile trafiğe kapandı. Kar yağışına yurt genelinde ise en çok çocuklar sevindi. Küçükler sokaklarda kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.

KARADENİZ BÖLGESİ FELÇ OLDU
Kar yağışı nedeniyle Türkiye genelinde en çok yol Karadeniz Bölgesi'nde kapandı. Trabzon, Rize ve Giresun'da toplam 166 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede hâlâ 433 km'lik kapalı köy yolunu trafiğe açma çalışmaları devam ediyor. Kar yağışı Karadeniz kadar Orta anadolu'yu da etkiledi. Kayseri'de bulunan önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Dağı'nda kar kalınlığı yükseklerde 15 santimetreye ulaştı. Başkent Ankara'da dün yılın ilk karı ile tanıştı. Ankara'nın Çankaya ve OR-AN Sitesi gibi yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı yaşamı fazla aksatmadı. Ancak yine de yüksek kesimlerdeki yollarda gece saatlerinde belediye ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları yapıldı.

BOLU DAĞI KAPANDI TAKSİM'E KAR DÜŞTÜ
Bolu ve Düzce'de önceki gece başlayan kar yağışı Bolu Dağı'ndaki trafiği etkiledi. Gerede ve Yeniçağ arasında bulunan D-100 karayolu uzun süre kapalı kaldıktan sonra tuzlama yapılarak trafiğe açıldı. Bolu Dağı'nda önceki gece kar nedeniylle 3 kilometrelik kuyruklar oluştu. İstanbul'a (solda) ise ilk kar önceki gece yağdı. Dün sabah da güneşli havaya rağmen öğle saatlerine dek yüksek yerlere kar yağdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır