kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hayata dönüş

Uzun süre iş bulamayınca bunalıma giren makine mühendisi karısının yakarışları karşısında intihardan son anda vazgeçti
Aydın'da işsizlik yüzünden 11 katlı binanın çatısına çıkarak intihar etmek isteyen makine mühendisi Ferhat Gürkan'ı (24) eşi son anda ikna etti. Nurdan Gürkan (23) 4 yıllık hayat arkadaşına atlamaması için dakikalarca yalvardı. Eşinin gözyaşlarına dayanamayan Gürkan, intihardan vazgeçti.

İstanbul'da bir tersanede çalışırken bir süre önce işsiz kalan Ferhat Gürkan, birkaç gün önce eşi ile birlikte Aydın'a kayınvalidesini ziyarete gitti.

Buradan Mersin'deki anne ve babasına telefon açıp, işsiz olduğunu söyleyen Ferhat Gürkan, bu yüzden ailesiyle tartıştı. Ailesinin kendisine yardımcı olmamasına çok üzülen Ferhat Gürkan, dün kayınvalidesinin evinden "Gezmeye" diye çıktı. Bunalıma giren Ferhat Gürkan, Garaj Caddesi'nde inşaat halindeki 11 katlı binaya çıkıp intihar etmek istedi.

AİLESİNE KIZDI
Olayı çevreden gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil yardım ekiplerinin ikna çabaları sonuç vermedi. Bu arada polis Gürkan'ın eşi Nurdan Gürkan'a ulaşıp, olay yerine getirdi. Genç kadın 4 yıllık hayat arkadaşına "Beni yapayalnız mı bırakacaksın" diyerek uzun süre dil döktü. Eşinin yalvarmasına daha fazla dayanamayan Ferhat Gürkan en sonunda elini uzatarak, intihardan vazgeçti. Birbirlerine sıkıca sarılan çift dakikalarca öyle kaldı.

Birkaç dakika öncesine kadar ölümü düşünen genç mühendis yeniden doğmuş gibiydi: "Artık eşim ile yeni bir hayata başlıyoruz. Şimdi nasıl büyük bir yanlış yaptığımı anladım" dedi.

Atilla KARPINAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır