kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kocam tam bir sahtekar

Süheyla Kop, antrenörlüğünü yaptığı sporcusuyla aşk yaşayan eşine verdi veriştirdi: Süreyya'nın cilvelerine dayanamadı, bizi terk etti. Antrenörlük diplomasını da sahte belgelerle almıştı
Milli atletimiz Süreyya Ayhan'ın antrenörü Yücel Kop'la yaşadığı aşk tartışma yaratmaya devam ediyor. Yücel Kop'un 25 yıllık eşi Süheyla Kop, SABAH'a şok açıklamalarda bulundu. Hastalığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gören Süheyla Kop, eşinin Süreyya'nın cilvelerin dayanamadığını, üstelik antrenörlük diplomasının da sahte olduğunu ileri sürdü.

Süheyla Kop, eşinin Süreyya Ayhan'la yaşadığı aşkla ilgili şöyle konuştu: "Ben adı geçen antrenörün eski eşim dediği, 25 yıldır evine, çocuklarına analık yapan emekli bir öğretmenim. Bu insanların hiç utanmadan sıkılmadan böyle açıklamalar yapmaları beni ve pırıl pırıl üniversite öğrencisi olan çocuklarımı yıktı. Yücel ile bu konuda tartıştığımızda beni hep kandırdı, sözlerine kuzu kuzu inanmışım. Nasıl inanmayayım ki, Kuran'ı Kerim'i yere koyup üzerine çıkıp yemin eden kişiye kim inanmaz?

BENİ KANSER ETTİLER
Yaptıklarıyla sağlığımı bozdu. 1999 Ağustos'unda göğüs kanseri oldum, ameliyat geçirdim. O günlerimde bana destek vermediği gibi şimdi avukata verdiği savunmasında benim ameliyattan sonra depresyon geçirdiğimi söylüyor. Kendilerine iftira attığımı söylüyor. Peki o zaman gazetelere verilen 10 yıllık ilişki beyanatları ne? Aileyi yok etmek, gelenek, görenek ve manevi değerleri hiçe saymak bu kadar kolay olmasa gerek.''

KAÇARAK EVLENDİK
Süheyla Kop'un eşiyle ilgili diğer sözleri de şöyle:

* Okuduğum için babam vermek istememişti. İşsizdi, ama birbirimizi çok seviyorduk.Yücel babam vermediği için fazla dayanamadı ve beni bir gecede kaçırdı.

* Antrenörlüğe başlayınca Yücel eve geç gelmeye başladı. Gaziantep'e tayini çıktı. 1996'dan itibaren Süreyya'da Gaziantep'e gelmeye başladı.Evimizde huzursuzluk çıktı.Yücel'e cilveler yapıyordu.

* Yücel işin bu boyuta varacağını ihtimal etmiyordu. Biz de inanmıyorduk. Sonunda Süreyya'ya kendini kaptırdı.

* Yönetmelik gereği lise mezunu kişiler antrenör oluyor. Yücel liseyi bitirmeden Zonguldak'ta açılan bir kursa gitti. 6 Eylül 1992'de antrenörlük diplomasını aldı. Halbuki liseyi dışarıdan 17 Eylül 1993 tarihinde bitirdi. Yani sahtecilik yaptı.

Antrenör sporcu aşkı yazarları ikiye böldü
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda final koşan Süreyya Ayhan ve 10 yıldır aşk yaşadığı antrenörü Yücel Kop Hürriyet gazetesinin iki yazarını karşı karşıya getirdi. Ayşe Arman'ın Süreyya Ayhan ve Yücel Kop'la yaptığıı röpartajdan sonra patlak veren tartışmada en sert yorum Fatih Altaylı'dan geldi: "Süreyya Ayhan 13 yaşındayken başlamış bu ilişki. Vaziyete bakar mısınız! Kızı yaşındaki talebesiyle, 13 yaşından beri aşk yaşayan bir antrenör.Takıldığım olay yaş farkı falan değil. Kız 19 yaşında olur, adam da hangi yaştaysa o yaşta. Kime ne. Ama burada olay o değil. Küçücük bir kızı bir adama emanet ediyorlar. Antrenör ya, spor yaptırsın diye. Ama adam 'çocuğa' sporla beraber başka şeyler de yaptırıyor. Hayli garip bir durum. Süreyya'nın kafası belli ki biraz karışık, ya da karıştırılmış. Hocası, babası, sevgilisi hepsi birarada..."

ARMAN ÖZÜR DİLEDİ
Ayşe Arman ise dünkü yazısında şöyle yazdı: "Bir erkek yazarı karısına şikayet ediyorum. Çünkü o erkek yazar, yazdığı Süreyya Ayhan yazısında aşk ilişkisi içinde olduğu antrenörü Yücel Kop'u, başta kızın ailesine, (düşünün annesine, babasına!), tüm spor camiasına, bütün gazete okurlarına, şikayet edebiliyor. Eee o zaman...Ben de onu karısı Hande'ye şikayet etmişim, çok mu? Kızcağız 13 yaşından beri Yücel Kop'un üzerine titrediğini söylüyor, 'babamdı, aşkımdı, antrenörümdü, kardeşimdi, arkadaşımdı' diyor. Şimdi Allah aşkına neresi kötü bunun? Hepinizin huzurunda Süreyya Ayhan'dan ve Yücel Kop'tan özür diliyorum."

UZMAN GÖRÜŞÜ

Spor ahlakına uygun değil

Atletizm Federasyonu eski Başkanı

Cüneyt Koryürek:
Nasıl ki bir profesörün öğrencisine aşık olması ve onunla evlenmek istemesi doğal karşılanıyorsa, Yücel Kop'la Süreyya Ayhan arasında bir ilişkinin olması da o kadar doğal. Süreyya 13 yaşındayken antrenörüyle aralarında bir aşkın doğmaya başladığını söylemiş. Ama bu onların birlikte yaşadıkları anlamına gelmez. İkisi mutluluğu birbirlerinde bulmuş olabilir. Yıllar sonra da olsa Yücel Kop, eşinden ayrılmak isteyebilir. Bu tartışma erkek antrenörlerin ahlaksız olduğu boyutlarına çekilmemeli.

Prof. Dr. Fethi Heper. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu
Spor etiği açısından yanlış bir olay. Süreyya Ayhan'a olan tepkiler, daha çok o dönem yaşının küçük olması yönünde. Antrenöre teslim ettiğiniz 13 yaşında bir çocuğun sporcu olmasını istersiniz. Bir antrenör, eline gelen sporcu adayını bir sporcu olarak görmeli ve yetiştirmeli. Antrenörün görevi budur.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır