kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kaçamazsam beni öldürün

Suudi terörist LADİN'in yardımcılarına "Amerikan komandolarının beni yakalayacağını anladığınızda, düşünmeden beni vurun" emri verdiği öne sürüldü
Taliban'ın kalesi Kandahar'da gizlenen Suudi terörist Usame bin Ladin, Amerika'nın eline geçeceğine ölmeyi yeğlediğini bir kez daha kanıtladı. Suudi Arabistan'da yayınlanan El Vatan gazetesi, Taliban yetkililerine dayandırdığı haberde, Ladin'in yardımcılarına "Tehlike anında beni kurşunlayın hatta öldürün" emri verdiğini yazdı. Bahsi geçen tehlike anı ise "Ladin'in Afganistan'daki ABD güçleri tarafından kuşatılması ve hiçbir yere kaçamayacak olması" anlamına geliyor. Daha önce Taliban yetkililerinin "Ladin, ABD'nin eline geçeceğine ölmeyi yeğler" sözünün hatırlatıldığı haberde "Amerikan yönetimi de Ladin'i sağ olarak yakalayamayacağına emin" denildi.

SIK SIK PAKİSTAN'A GİDİYOR
İddiayı Amerikalı ve Avrupalı diplomatların doğruladığını da öne süren gazete, sona yaklaştığını anlayan Ladin'in bir video kaset hazırladığını da açıkladı. Bu kasette Ladin, Müslümanlar'a ölümünden sonra Amerikan hedeflerine saldırılmasını emrediyor. Bu arada ABD Genelkurmay Başkanlığı da Taliban'ın elindeki bölgede gizlenen Ladin'in yerini bulmakta zorluk çektiklerini itiraf etti. Genelkurmay Başkanı Richard Myers, "Onun tam yerini bulmak zor. Sürekli yer değiştiriyor. Aynı yerde bir gece geçirmiyor. Afganistan'dan gitmiş bile olabilir" dedi. Kuzey İttifakı da Ladin'in sık sık gizli sığınakları bulunan Pakistan'a gittiğini açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır