kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bush'un kellesine 50 milyon dolar

Talibancılar, ABD yönetiminin Ladin'in başı için koyduğu 25 milyon dolarlık ödüle karşılık, ABD Başkanı George Bush için iki katını vereceklerini açıkladı
Taliban yönetimi, ABD'nin Usame bin Ladin'in başına koyduğu 25 milyon dolarlık ödülün işe yaramayacağını öne sürerek, "İyi Müslüman buna tamah etmez" dedi. Pakistan sınırı yakınında, Taliban denetiminde bulunan Kandahar şehrindeki Spin Boldak kentinin güvenlik sorumlusu Muhammed Said Hakkani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amerikalılar Usame için 25 milyon dolar verdiler. Yoksul bir ülke olmamıza rağmen, biz de Amerikan Başkanı Bush için 50 milyon dolar veriyoruz" diye konuştu.

"İyi Müslüman, bin Ladin için konulan paraya tenezzül etmez, iyi bir Müslüman olarak inancımız kuvvetlidir, bu yüzden buna tamah etmeyiz" diyen Hakkani, "Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yönelik saldırıların İslam'ın adını kirletmek isteyen Yahudiler'in işi olduğunu" savundu.

Hakkani, ABD'nin saldırılara bin Ladin'in karıştığına dair hiçbir kanıt gösteremediğini de söyleyerek, "Bin Ladin, böyle bir eylemi yapacak iletişim olanaklarına sahip değil. Konuğumuz olduğundan, onu korumak ve Amerikalılara teslim etmemek görevimiz" diye konuştu.

TALİBAN: LADİN'LE İLİŞKİMİZ YOK
Afganİstan'da etrafı kuşatılan Taliban yönetimi, kontrol altında tuttukları güney bölgeleri savunacaklarını ve terörist Usame bin Ladin ile ilişki ve iletişimlerinin olmadığını da belirtti.

Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in sözcüsü Tayab Ağa, düzenlediği basın toplantısında, Usame bin Ladin'i hâlâ misafir edip etmediklerine ilişkin bir soruya, "Şu anda bir ilişki ve iletişim yok" dedi. Bin Ladin'in nerede olduğunu bilmediklerini kaydeden sözcü, "Nerede olduğu hakkında fikrimiz yok çünkü şimdi alanımız 3 ya da 4 bölgeye sınırlandı" dedi.

Ağa, Taliban kuvvetlerinin iyi disipline edildiğini ve kontrol altında tutulan bölgeleri savunmaya karar verdiklerini kaydetti. Sözcü ayrıca, Molla Ömer'in Kandahar'da kalmasında "dini zorunluluk" olduğunu ifade etti.

KIZ ÇOCUKLARI HAYDİ TENİSE!
Taliban'In Afganistan'da iktidarı kaybetmesinin ardından normale dönüş konusunda ilk adım eğitim alanında atıldı. Taliban'ın okula gitmesini yasakladığı kız öğrenciler için "Haydi okula" kampanyası başlatıldı. Taliban sonrası yeniden yayına başlayan radyolarla, sokaklarda dolaşan kamyonlarla ve hoparlörlerle hatta cami imamları aracılığıyla yapılan anonslarda, insanlara kız çocuklarını bir an önce okula kaydettirme çağrısı yapıldı. 5 gün sürecek olan kampanyanın henüz ikinci gününde Afgan halkı okul çağındaki kızlarının yüzde 80'ini okula kaydettirdi.

Kuzey İttifakı yetkilileri Taliban döneminde okutulan ders kitaplarının yeniden yazılacağını, okullara spor salonları yaptırılacağını ve kız çocukların da erkek çocuklar gibi hentbol, basketbol ve tenis oynayacağını açıkladı.

Taliban yönetimi 5 yıllık iktidarı sırasında 8 yaşından büyük kızların okula gitmesini yasaklamış, erkek çocuklara ise bilimsellikten uzak, tek amacı cihada katılacak militan yetiştirmek olan bir eğitim uygulamıştı.

İKİZ KULELER'DE KAYIP SAYISI DÜŞTÜ

Düzeltiyoruz: 2950
11 Eylül günü Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen terörist saldırılarda ölenlerin sayısının 2 bin 950 olduğu açıklandı. Saldırının ardından ölü sayısı 6 bin 500 olarak bildirilmişti. Ancak geçen süre içerisinde resmi ölü sayısı giderek azalmaya başladı. Önce 5 bine indirilen resmi rakam, geçen hafta 200 kişinin daha kayıp listesinden silinmesiyle 3 binin altına indi.

Ölü sayısındaki çelişkili açıklamalara ilk gün kayıp olduğu belirlenen bütün insanların hayatını kaybettiğinin düşünülmesi yol açtı. Ancak kayıpların bir kısmının kurtulduğu, bir kısmının ise 11 Eylül günü New York'ta bile olmadığı ortaya çıktı. Yabancı elçiliklerin, Dünya Ticaret Merkezi'nde çalışan vatandaşların sağ olduğunu açıklamasıyla ölü sayısı daha da aşağı çekildi. Haber kuruluşları, Dünya Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren şirketler ve havayolu şirketlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda ölü sayısının daha da azalabileceğini bildirdi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır