kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Türkiye hızlanmalı..
Amerikan uçakları kentleri de arazideki mevziler gibi bombalamıyor.. Taliban'ın hiç değilse kentlerde direnmesi gerekir. Ama yapamıyorlar.. Taliban askerleri halkın nefretinden korktuğu için tek kurşun atmadan kaçıyorlar. Arkalarında da zincirden kurtulan insanların şenliği yaşanıyor.

A. SAVAŞ AKAT
Cari işlemler dengesi
Hafta sonunda Merkez Bankası Ocak-Ağustos dönemi ödemeler bilançosunu yayınladı. Krizle birlikte makro ekonomik açıdan dış dengenin önemi azalmıştı. İç talepteki düşüş ve büyük devalüasyon sonrasında fazla çıkacağı kesinleşmişti. Geriye bir tek soru kalıyordu.

ÇETİN ALTAN
Dandini dandini dastana, danalar girmiş bostana...
Mesut Yılmaz'ın da ima ettiği gibi Türkiye, Dünya'daki "atık ülkeler" arasına doğru süprülmede... Kendinize bir avuntu arıyorsanız, sabahtan akşama Mehmet Emin'in mısralarını tekrarlayabilirsiniz: "Ben bir Türküm, dinim cinsim uludur"

HAŞMET BABAOĞLU
Hasıraltı, belaltı, bilinçaltı...
O kadar ki, geçen pazar günü baktım; Ülkü Tamer gibi dikkatli bir şair, yazar bile, köşesinde hem Freud'dan hem de Jung'un "Anılar, Düşler, Düşünceler" adlı kitabından söz ederken hiç bilinçdışı kavramını ağzına almıyor, ama "bilinçaltından kaynaklanan yanlış"lara değiniyor!..

ERDAL BİLALLAR
Anıtın anlattığı!
Hıncal Uluç savunmuş... Bununla kalmamış, "Bu ne anıtı?" diye sorduk ya; eksik olmasın bizi aydınlatmış: "Bu anıt insanı simgeliyor!" Sonra da o anıta harcanacak 100 milyar liranın bir başka yerde kullanılması konusunda görüşünü açıklamış: "Sakın ha!...

MURAT BİRSEL
Le chante mi cantare!
"20 Ekim 2001 tarihli Hürriyet'te 'Adriano Celentano'nun meşhur şarkısı 'Le chante mi cantare'...' denilmektedir. Şarkının adı elbette yanlıştır. Çünkü söz konusu şarkının asıl adı 'L'Italiano'dur. 'Lasciatemi cantare' bu şarkının adı değil, nakaratının bir bölümüdür.

YAVUZ DONAT
Ankara karanlığında AB standardını aramak
Türkiye, pek çok konuda "AB standardını" yakaladı. Hafta sonunda "Gülhane kökenli Prof. Dr. Murat Öz Eryiğit"in yönetimindeki "Universal Hospital Bodrum"a aniden eşimiz yatırıldı.

UĞUR DÜNDAR
Kızılay Genel Başkanı: "Başbakan neye imza attığını bilmiyor!"
Raporun altında BaşbakanlıkTeftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Oduncu'nun imzası var. Daha da önemlisi, Başbakan Bülent Ecevit'in onayladığı bir rapor bu... Yani Başbakan, gereğinin yapılmasını istiyor! Rapor, maalesef Kızılay Kurumu'nda süregelen yolsuzluklarla ilgili soruşturma sonuçlarını içeriyor.

OKAY GÖNENSİN
Seve seve... Mi?
Bu ülkenin "makus talihi"ni kırması için, bu ülkenin vatandaşlarının çok büyük çoğunluğu, bütün fedakârlıklara hazır olduğunu defalarca göstermiştir. Bir kez daha göstermektedir. Bunlar nasıl oldu?

ŞÜKRÜ KIZILOT
Bacasız fabrikanın dumanı
Ekonomik kriz nedeniyle, 1 milyona yakın kişinin işten çıkartıldığı gözönüne alındığında, turizm sektörünün yarattığı istihdamın önemi, çok daha net olarak ortaya çıkıyor. Dünya turizmi ve Türkiye Dünya turizm pastasının büyüklüğü 476 milyar.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Amerika, Avrupa ve Türkiye
Avrupa ile Amerika arasında bir seçme yapması gerekince Amerika'yı seçmekte duraksamıyor bile. Halk kitleleri de popüler Amerikan kültürünün peşine çok rahat takılıyor. Çünkü Avrupa kavramı, bir değerler sistemi içeriyor.

İLKER SARIER
"Şehzade"nin işleri
Zekeriya Temizel, bankacı Erol Aksoy'a 250 milyon dolarlık kıyak yapmış, bir sürü işadamını elleri kelepçeli zindanlara gönderirken üstelik... İlginç haber şöyle: Geçen yılın Kasım ayı... Zekeriya Temizel, 7 bankaya el koymuş...

NADİN TAŞCIOĞLU
Bir dönemin sonuna 1.5 ay kaldı
Sümerbank, Demirbank ve Bank Ekspres'in 'kısmi' satışının ardından Fon'un elinde toplam pazar payları yüzde 10 civarında olan Etibank, Kentbank, İktisat, Bayındır, EGS Bank, Tarişbank, Sitebank ve Türkbank bulunuyor.

MEHMET TEZKAN
Sıra sende Ankara: 'seve seve' diyecek misin?
Bir yanda.. Ülke için seve seve kampanyası.. Diğer yanda.. İster bir simit, ister bir otomobil kampanyası.. Ortak dilek aynı.. Herkes bütçesine göre harcasın ki ekonomi canlansın.. Çarklar dönsün.. Yoksa.. Yoksanın devamı bir felâket..

HINCAL ULUÇ
Hangi Galatasaray?.. Dünkü mü, bugünkü mü?..
Futbol takımı dediğin zaten 11 kişi.. O zaman bugün oynayan takım, Galatasaray'ın B takımı oluyor.. B takımı ile de ligde lider olmak ve de şampiyonlar liginde yola devam etmek, Teknik Direktörün muhteşem başarısı, dahiyane satranç oyunları ve inanılmaz moral motivasyonu sonucu oluyor tabii..

HAŞMET BABAOĞLU
Keyfini çıkartalım
Kafasını uzatıyor Okan ve Milli Takım'ın üçünçü golü geliyor. Herşey o kadar güzel ki... Bu gol herhangi bir takımın değil, dünya futboluna damgasını vurmaya hazırlanan bir takımın Dünya Kupası'na gittiğinin en açık kanıtıydı.

CAN BARTU
Önümüz açık
Hakan Şükür'ün mükemmel bir volesi ve harika bir asisti, Yıldıray'ın presle kapıp attığı ilk gol ve Okan'ın fırsatçılığı bizi finallere götürdü. Aslında kimse bu kadar rahat kazanacağımızı beklemiyordu.

DOĞAN KOLOĞLU
Onur günümüz
20 dakika sonra bizim gençliğimiz onların 30 yaş ortalamasını ezdi. Pozisyonlarda yorulan ve çekimser kalanlar artık onlardı. Futbol, kollektif oynanan bir spordur. Antrenörler maç taktiğinde bir oyunda denge felsefesi ararlar.

SANLI SARIALİOĞLU
İşte Türkiyem
Futbolun kalitesi ile kimsenin ilgisi yoktu. Ama o ne olağanüstü futbol öyle... Sahada resital var. Futbol ne kadar güzel bir oyunmuş. Her metrekare egemenliğimizde.. Yer kırmızı, gök beyaz. Hırs, istek, inanç.... İşte takım ruhu işte sorumluluk duygusu işte bayrak tutkusu...


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır