kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
İşte Türkiyem

İşte nihayet oldu. Harika, enfes, muhteşem bir gece... Havalara sıçradık. Sevinç çığlıkları attık. Baraj azabını yaşamamız artık umurumda değil. Maçtan önce tek hedef finallere katılmaktı. Futbolun kalitesi ile kimsenin ilgisi yoktu. Ama o ne olağanüstü futbol öyle... Sahada resital var. Futbol ne kadar güzel bir oyunmuş. Her metrekare egemenliğimizde.. Yer kırmızı, gök beyaz.

Hırs, istek, inanç.... İşte takım ruhu işte sorumluluk duygusu işte bayrak tutkusu... Benim öncelikle görmek istediğim bunlardı. Haydi soruyorum, bu yüce duygulardan hangisi gram eksikti? Avcumuzun içindeki finali tehlikeye sokmamak için kelle koltukta oynuyor, kafa göz giriyorduk. Bu bir onur savaşı idi. 'Çanakkale geçilmez' ile karşı koyuyor. Sonra süngü takıp göğüs göğüse çarpışıyorduk.

Bu tür maçlarda ayaklar kaskatıdır. Çocuklarımız işte böylesine zor koşulda destan yazdılar. Her biri 2 kişilik, 3 kişilik oynadı. Onlar için sen-ben yoktu. Sadece ve sadece Ay-Yıldız vardı.

Buradan çıkış yok!
Avusturya çok koşan takımmış... Hadi canım sende... Sahanın her yanında bizim aslanlar. Zaman zaman, "Acaba fazla oyuncuyla mı oynuyoruz?" kuşkusu ile bizim takımı saydım. O ne biçim pres öyle.. Bir topa 3 kişi 5 kişi saldırıyor. Hem ne saldırı. Avusturya nefes alamıyor, iki pas yapamıyor. Yıldıray ilk golü atıyor, ikinciyi attırıyor. Hakan ikinci golü atıyor, üçüncüyü attırıyor. Aç kurtlar gibiyiz. Doymak bilmiyoruz. Ok yaydan çıkmış bir kere. Haydi durdur durdurabilirsen. Dalga dalga yükleniyoruz. Avusturya kâbus yaşıyor.

Şenol Güneş ve talebeleri gırtlakları yırtınırcasına bağırıyor, "Buradan çıkış yok". Bu haykırışın karşısında durmak olanaksız. İlk yarıyı 3 farkla kapıyoruz. İkinci yarıya başlarken futbolcularımız sahanın ortasında yine el ele kol kola yemin ediyorlar; "Durmak gevşemek aman vermek yok". Tek futbolcuyu diğerinden ayırt edersem ayıp etmiş olurum. Hepsi birer kahraman hepsi birer cengaver. İlk yarıda Hakan'ın yardımına hızır gibi yetişen Yıldıray, 2. yarıda bu görevi üstlenen Arif. Orta alan tamamen kontrolümüzde. Bu bölgede görev yapanlar dinamo düzeninde, defansta risk kesinlikle yok. Kalemize yaklaşmak yasak. Ve sonunda 47 yıllık özleme nokta koyuş... Artık finallerdeyiz..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır