kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Anlamlı tebessüm
Afgan halkı, yıllardır çağdışı yönetimi ve yasaklarıyla insanlara kan kusturan Taliban'dan kurtulmalarını içki içerek ve müzik dinleyerek kutladı. Önceki sabah uyandıklarında Taliban askerlerinin pılını pırtısını toplayarak kaçtığını gören halk önce büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Tüm Metin

  Cesetlere tükürüp hınçlarını aldılar
Gelip geçen insanlar cesetlere tükürdü, beyinlerinde açılan kurşun deliklerine ve burunlarına paralar sıkıştırdılar. Bir başka olayda ise İttifak askerleri savunmasız haldeki Arap savaşçıları gazetecilerin gözlerinin önünde vurdular. Kentin El Kaide savaşçılarının yaşadığı bölgesinde bir villada saklanırken bulunan Araplar'ın cesetleri sokaklarda sürüklenerek gezdirildi.
Tüm Metin

  Terör şüphesi
New York'ta düşerek 270 kişinin ölümüne neden olan American Airlines uçağının bulunan kara kutusu, sabotaj şüphesini gündeme getirdi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Amerikan Ulusal Ulaşım Güvenliği Bürosu'nun yaptığı açıklamaya göre, kalkıştan hemen sonra uçağın yolcu kabininde şiddetli tıkırtılar duyuldu. Bir süre sonra pilotun kontrolü kaybetmesi faciayı getirdi.
Tüm Metin

  Sefer sayısı lotoda kazandırdı
New Jersey lotosunun "Pick-3" oyununda, New York'a düşen American Airlines'a ait uçağın sefer numarası olan 587 sayısını oynayan 27 bin 829 kişi, 16'şar dolar ikramiye kazandı. Diğer oyunlarda da 587'inin kazanan sayı olması nedeniyle toplam ikramiye bir milyon doları aştı.
Tüm Metin

  1 metreyle ölümden kurtuldular
Evde bulunanlar ölümden, sadece 1 metre farkla mucizevi bir şekilde kurtuldular. İngiliz Sun gazetesinin haberine göre şu anda enkaza dönüşen evin sahibi Kevin McKeorn, motor mutfaklarının ortasına düşmeden 10 saniye önce mutfaktan çıkarak kızı Shannon'la birlikte garaja gitti.
Tüm Metin

  Uçaklarda patlayıcı yüklü yolcu alarmı
Bu yöntemi uyuşturucu ve elmas kaçakçılarının yıllardır kullandığını belirten CIA yetkilileri, teröristlerin havaalanı dedektörleri tarafından tespit edilemeyen C4 tipi plastik patlayıcıları ameliyatla ya da anüs yoluyla vücutlarına yerleştirecekleri duyumunu aldıklarını açıkladılar.
Tüm Metin

  Türkler'le birleşip Saddam'ı devirelim
Ünlü ekonomi dergisi Forbes'in sahibi Steve Forbes, Bush yönetimindeki Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in devrilmesinden yana olan Şahinler'e destek verdi. Geçen yılki başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayları arasında olan milyarder yayıncı, ABD'nin Türkiye'yi ikna ederek, Saddam'ı devirmesi gerektiğini açıkladı.
Tüm Metin

  Ladin'in tuzağı mı?
Suudi terörist Usame bin Ladin'le 8 Kasım'da yaptığı röportajla dünya gündemine oturan Pakistanlı gazeteci Hamid Mir'den şok iddia: Ladin, Taliban ve kendi savaşçılarının bir anda Kabil'i terk edeceğini ve Kuzey İttifakı'nın Kabil'e girmesine izin vereceğini bana söylemişti. ABD tuzağa düştü...
Tüm Metin

  Nükleer başlık sayısı azaltılıyor
Bush, toplantıda gelecek on yıl içinde nükleer başlıklı silahların sayısını üçte iki azaltma sözü verdi. ABD Başkanı, şu anda ülkesinin elindeki 7 bini aşkın nükleer başlıklı silahın 2011'de en az 1700, en fazla 2 bin 200 olacağını belirtti.
Tüm Metin

  Mısırlı eşcinsellere terörist muamelesi
Mısır'da bir mahkeme, eşcinsel olmakla suçlanan 23 kişiyi çeşitli hapis cezalarına çarptırdı. Davaya yakın bir kaynak, yargılanan 52 kişiden 29'unun beraat ettiğini söyledi. Davanın önde gelen sanıklarından Şerif Ferahat'ın; alem yapmak, dini küçümsemek, Kuran'ı yanlış yorumlamak ve İslamı istismar etmekle suçlandığı ve bu suçlardan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.
Tüm Metin

  Oturma izni alıp Sarah'a bye dedi
Kuşadası'nda İngiliz rehber Sarah ile tanışan ve yıldırım nikahı ile evlenen 26 yaşındaki Hüseyin Kalender, İngiltere'de çalışma ve oturma izni aldıktan 2 gün sonra eşini terketti. 2 yıl önce Kuşadası'nda çalışırken Hüseyin ile tanışan ve görür görmez aşık olan Sarah, İngiltere'ye dönünce de Türk barmeni aklından çıkaramadı.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Suudi teröristin elindeki kimyasal ve biyolojik silah tartışmasına Pakistan'ın Genelkurmay eski Başkanı Mirza Aslan da katıldı. Ladin'in elinde 5 kiloluk atom bombası olabileceğine dikkat çeken Aslan, "Rusya'nın Orta Asya'dan çekildiği dakikalarda atom ve uranyum maddeleri açık pazarlarda satılıyordu.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır