kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Savulun biz geliyoruz
Nice tarihi gecelerin, zaferlerin yaşandığı Ali Sami Yen Stadı, dün futbol tarihimizin en önemli galibiyetlerinden birine sahne oldu. Türkiye, Avusturya'yı eze eze yenerek, 1954'ten sonra ikinci kez Dünya Kupası'na gitti. 9. dakikada sağdan, bir dakika sonra soldan iki nefis orta yapan Yıldıray, bu hareketleriyle maçın yıldızı olacağını belli etti.
Tüm Metin

  Güneş gidici
Türkiye tam 47 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederken, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş görevi bırakabileceğinin sinyallerini verdi. Maçtan sonra basın toplantısında çok dolu olduğu gözlenen Güneş, "Ben böyle yalancı sevgi istemiyorum.
Tüm Metin

  Dünya Kupası sürgünü bitti
Milli Takımımız'ın Dünya Kupası vizesini alması dış basında geniş yer buldu. Eurosport televizyonunun yorumcusu, "Türkiye çıldırdı, Avusturya çöktü. Türkiye'nin Dünya Kupası sürgünü bitti. Bariç bu sefer hiç ağlamasın" ifadelerini kullandı. AFP Ajansı da, "Türkler, Avusturya'yı parçaladı ve 47 yıl sonra Dünya Kupası'na katılıyor yorumunu yaptı.
Tüm Metin

  Özdemir'den eleştirilere tepki
Ama istifa söz konusu değil. Yersiz eleştiriler bazen böyle tepkilere yol açabiliyor" dedi. Teknik direktör Şenol Güneş, sağ bacak iç yan bağlarındaki sakatlığı nedeniyle oynayamayan Ergün'ün yerine ilk 11'de Hasan Şaş'a yer verdi.
Tüm Metin

  Dünya Kupası'nı kazanırız
Bir defa ilginç, ilginç olduğu kadar da tatsız bir gözlemim var. Türkiye'de kulüpler, Milli Takım'ın önüne geçti. Yani Türkiye'nin neredeyse 50 yıl sonra yeniden Dünya Kupası finallerine gitmesi, bizim fanatik futbolseverimiz açısından G.Saray ya da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi maçlarından önemli değil.
Tüm Metin

  İşimiz daha bitmedi
Avusturya zaferi sonrası futbolcular ortak bir dille finaller için iddialı açıklamalar yaptılar. Hakan Şükür, "Hedefimize geç de olsa ulaştık. Sıra şimdi finallerde gücümüzü tüm dünyaya göstermeye geldi" ifadesini kullanırken Alpay da, "Bu jenerasyon her zaman büyük hedeflere koştu.
Tüm Metin

  Hakan 35. golünü attı
Milli formayla 35. golünü filelere göndererek kendisine ait olan rekoru bir adım ileri götüren Hakan, iki golün de pasını verdi. Milli futbolcu dün gece oynadığı futbol ile adeta İnter teknik direktörü Cuper'e mesaj gönderdi ve "Ben daha ölmedim" dedi.
Tüm Metin

  Batista geliyor
Türkiye'deki mali kriz nedeniyle futbolcularına bu sezona ait alacaklarını ödeyemeyen G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde daha ileriye gitmek için transfer harekâtına başladı. Sezon başında Mallorca'ya transfer olan Fatih Akyel'i geri almaya çok yaklaşan sarı-kırmızılı kulüp, futbol şubesi sorumlusu Abdurrahim Albayrak aracılığıyla Antepli Batista'ya da talip oldu.
Tüm Metin

  Cimbom'da milli mola
Liglere verilen araya rağmen, hafta sonunda oynayacakları Diyarbakırspor maçının hazırlıklarını günde çift idmanla sürdüren ve yoğun bir tempoda çalışan G.Saraylı futbolcular, dün Milli Takım sayesinde biraz nefes aldı. Teknik direktör Lucescu, dün akşam yapılması gereken antrenmanı, Ay-Yıldızlı ekibin Avusturya ile oynadığı maç nedeniyle iptal etti.
Tüm Metin

  Denizli: Beyler kendinize gelin
F.Bahçe'de yüksek tempolu idmanlar futbolcuların sinirlerini de gerdi. Teknik Direktör Denizli dün de 2 saatlik ağır bir çalışma yaptırırken Ali Güneş ile Yusuf'un kavgasına ramak kaldı. Birbirine sert giren iki futbolcu saha ortasında tartışmaya başladı.
Tüm Metin

  Arat 'ısınıyor'
Beşiktaş'ta, mart ayında yapılacak kongrede adı başkan adayları arasında geçen Hasan Arat, yönetimi eleştirdi. Serdar Bilgili'nin Divan'da eleştiride bulunulmasını 'Bölücülük' olarak nitelemesine tepki gösteren Arat, "Kongre için hazırlıklarımız var.
Tüm Metin

  'Terim gitti, Milan kendine geliyor'
Milan'da, Terim'in görevden alınmasının ardından yeni teknik direktör Ancelotti, ilk maçında basından olumlu not aldı. İtalya Kupası 2. tur maçında Perugia'yı 3-0 yenen Milan için, "Terim'i ve onun anlaşılmaz değişimciliğini unutmak için sadece ilk yarı yeterli. Madalyon tersine dönüyor" yorumları yapıldı.
Tüm Metin

  Efes'ten kıyak
Efes Pilsen, Avrupa Ligi'ndeki 6.maçında Belçika'nın Charleroi takımına deplasmanda 79-75 yenilerek gruptaki 2.yenilgisini aldı. Galibiyeti olmayan rakibi önünde maça tutuk başlayan Efes, periyodun bitimine 2.5 dakika kala 16-16 beraberliği yakaladı.
Tüm Metin

  Beşiktaş güldü B.Kolej üzüldü
Basketbolda Avrupa Koraç Kupası'nda Beşiktaş, İstanbul'da gruptaki ilk maçında Yugoslav Hemofarm'ı farklı mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı: 79-61. Yabancı oyuncusu olmayan siyah-beyazlı takım, Nedim, Umut Tınay, İnanç ile Fatih'in başarılı oyunu ve sayılarıyla kazandı.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Milli Takım, Dünya Kupası biletini alırken, Futbol Federasyonu'nun kasasını da doldurdu. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, FIFA'nın Dünya Kupası finalistlerine dağıtacağı asgari paranın 10'ar milyon dolar olduğunu açıkladı. Şenes Erzik, "Türkiye bu parayı katılım payı olarak alacak.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır