kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Çağlar inanılmaz kaderini bir cümlede özetledi: "Apo'nun getirilmesi için devlete uçağımı vermiştim, şimdi devlet beni Apo gibi götürüyor"
Eski bakan ve işadamı Cavit Çağlar dün ABD'den getirildi ve İstanbul DGM'de tutuklanıp Kartal Cezaevi'ne gönderildi. Çağlar'ın New York-İstanbul yolculuğu sırasında ve DGM'de dramatik sahneler yaşandı.
En önden en arkaya
Bugüne kadar uçaklarda hep en önde, First Class'ta yolculuk etmeye alışmış Çağlar, yurda zorunlu dönüşte en arkaya oturtuldu. İki yanına Türk İnterpol'ünden 2 görevli yerleşti. Uçağın son üç sırası ise boş tutuldu.
Aklına Apo geldi
Yolculuk boyunca hiçbir şey yemeyen, sadece su içen Çağlar bir ara kabin görevlisi Ömür Bellek'e yakındı: "Biliyor musunuz hanımefendi; Apo'nun Türkiye'ye getirilmesi için devlete uçağımı vermiştim. Şimdi devlet uçakla beni Türkiye'ye götürüyor."
"Memlekete hoş geldin"
Bu benzetme herkeste aynı çağrışımı yaptı: Çağlar'ın uçağıyla Kenya'dan Türkiye'ye getirilen Apo yolda gözlerini açtığında komandolar "Memlekete hoşgeldin" diye seslenmişti. İşte şimdi o da memlekete geliyordu.
Dosdoğru DGM'ye
Çağlar, Atatürk Havalimanı'na iner inmez, polislerce minibüse bindirildi ve DGM'ye götürüldü. DGM Savcısı Ercan Cengiz, Egebank, Etibank ve İnterbank davalarıyla ilgili olarak ifadesini aldı. Çağlar sorgu sırasında bir ara tansiyonu yükselip fenalaştı.
Çifte tutuklama
6 saat süren sorguda Çağlar tüm iddiaları reddetti ama savcı 2 davadan tutuklanması istemiyle DGM'ye sevketti. Mahkeme savcının talebine uyup Egebank'ta tutukluluğunu kaldırdı, Etibank ve İnterbank davalarından tutuklama kararı verdi.
Kartal Cezaevi
Ve Çağlar yine minibüsle Kartal Cezaevi'ne götürüldü. Araca binerken, oğlu Mustafa Çağlar, yakın dostu Orhan Keçeli ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in eski koruma müdürü, "Hayri Baba" lakaplı Hayri Gökdemir'e hüzünlü bir ifadeyle el salladı...
Kartal yolculuğu sırasında Çağlar'a yakınları ve çalışanları da konvoy oluşturarak eşlik etti. Cavit Çağlar demir parmaklıklar ardına da alkışlarla uğurladı.


Üniversitede kedi kavgası
Hatemi: Rektör Alemdaroğlu, üniversitede kedi beslediğim için sicil notumu düşürdü İstanbul Üniversitesi Rektörü Alemdaroğlu, aralarında Hatemi'nin de olduğu 7 profesörün sicil notunu düşürünce kıyamet koptu. Hatemi "Bana karşı önyargılı.

DSP kurultaya hazır
DSP'nin bugün yapılacak 5. Olağan Kurultayı için Ankara ASKİ Spor Salonu'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Bin 189 delegenin oy kullanacağı kurultaya siyasi parti temsilcileri davet edilmedi

Bile bile lades!
Hitler'in özel doktorunun Amerikan istihbaratını, 2'nci Dünya Savaşı öncesi "Hitler'in dünyanın en çılgın katili olabileceği" konusunda uyardığı, ancak Amerikan gizli servisinin bu iddiaları dikkate almadığı ortaya çıktı

Uyumlu patinaj
Senin bakanlığın, benim bakanlığım sürtüşmeleri... Özelleştirme programına imza atıp "Özelleştirmeye karşıyım" diyen bakanlar... İşte hükümetten manzaralar.
YAVUZ DONAT


İşte İnanır'ın çiftliği
Komser Şekspir'in galası için memleketi Fatsa'ya giden Kadir İnanır, İstanbul'un bütün stresini çiftliğinde, hayvanlarıyla attı

GÜNÜN İÇİNDEN

'Televizyonun zevkini çıkarın, esiri olmayın!'
Okulda tiryaki avı
'Töre'niz batsın
Ülkeme borcumu ödemedim daha
İstanbul'un her yeri kiralık, paranız varsa!

DÜNYADAN

Pakistan, silah isteyen Rumlar'a 'Hayır' dedi
Ruslar Çeçenler'in cesetlerini satıyor
Çıplak sunucu CNN'i karıştırdı
Başkan'ın kızına alkol testi

EKONOMİ

Rüşvetçi memur imajı bitecek
Müşteşara 'pireli' tepki
Bu Türkiye'nin son şansı

SPOR

Çook özlemiş
Rize Koraç'a takıldı
Boğa 2. yarıda vurdu
Kimseye puan yok
Kartal eriyor



Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.145.000
525.000
63.500.000
1.033.410
12.363

banner

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
10/23
03/14
06/17
10/19
11/18
09/24
10/19
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
05/15
12/21
18/25
14/25
11/26
11/26
06/16


Milli Piyango
Sayisal Loto

9-12-16-20-21-33

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır