kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Okulda tiryaki avı


Dekan, sigara içen öğrencileri yakaladı. 10 milyon kesti. Öğrenciler razı oldu ancak Saymanlık, 'Bizi aşar' dedi. Vali'ye soruldu. Vali 25 gündür düşünüyor
Sigara yasağında iddialı dekan ile sigarada ısrarlı öğrencilerin "mücadelesi" bürokrasiye takıldı. Olay Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde meydana geldi... İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı, 3 yıl önce, öğrencilerin bina içinde sigara içmelerini yasakladı. Okul kantininde sigara içenlere özel bölüm, yani gaz odaları yapıldı. Ancak, sigaralarını çayları eşliğinde içmek isteyen, ya da tuvaleti seçen ısrarlı öğrenciler yasağı pek ciddiye almadı.

Dekan Hasan Özyurt da, 28 Mart'ta yardımcısını görevlendirerek, sigara içen öğrencileri tespit etmesini istedi. Dekan yardımcısı, üniversiteyi turlayarak, 7'si kız 25 öğrencinin okulda sigara içtiğini belirledi ve kimlikleri aldı. Öğrenciler, kanunlara göre kapalı yerlerde sigara içtikleri için 4207 Sayılı Yasa gereğince, 10'ar milyon para cezasına çarptırıldı.

OLAYI VALİ'YE ANLATTILAR
Ancak, olay burada bitmedi. Öğrenciler parayı ödemek için Saymanlığı gitti. Saymanlık, öğrencilerden bu ad altında para alamayacağını söyledi. Olayı öğrenen Dekan Özyurt, konuyu Rektör, Prof. Dr.Türkay Tüdeş'e iletti. Tüdeş de konuyu anlatıp yasanın nasıl uygulanacağını sorduğu yazıyı Valiliğe yolladı. Ancak henüz cevap gelmedi.

Dekanlık cezanın tahsil edilemeyeceğini anlayınca 25 öğrencinin ifadesini alarak Disiplin Yönetmeliği gereğince, ilk kez sigara içerken yakalandıkları için "uyarı" disiplin cezası ile cezalandırdı.

Ersin RAMOĞLU-Ahu BOZLAR

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır