kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Kandırıldım dolandırıldım'


Cavit Çağlar, New York'ta kelepçeli olarak bindirildiği THY'nin Aydın uçağından, İstanbul'da kelepçesiz olarak indirildi. Çağlar'ın gelişi nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin yanı sıra Çağlar'ı teslim almak üzere sivil polisler de hazır bekledi. Çağlar, uçağın diğer yolcularının inmesi için yaklaşık 20 dakika sonra, arka kapıdan kelepçesiz olarak indirildi.

SORGUDA FENALAŞTI
Çağlar, apronda koluna giren bir polis tarafından sivil plakalı minibüse bindirilerek, İstanbul DGM'ye götürüldü. İstanbul DGM'ye arka kapıdan alınması beklenen Çağlar, Mali Şube Müdürü Ayhan Mimaroğlu'nun talimatıyla protokol kapısından içeriye alındı. Hafta sonu olması nedeniyle DGM'de doktor bulunmadığı için, Çağlar muayene olmadan sorguya alındı. Egebank ve Etibank soruşturmalarını yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz'e ifade veren Çağlar, bir ara fenalaşınca sorguya ara verildi. Tansiyonu yükselen Çağlar'a, havaalanından beri izleyen özel doktoru müdahale etti ve tansiyonu düşürüldü. Çağlar, daha sonra ifadesini sürdürürken ABD'de cezaevinde çok zor günler geçirdiğini anlattı.

İŞTE İLK İFADESİ
Çağlar, yaklaşık 3 saat süren savcılık ifadesinde, Mehmet Emin Karamehmet'in kendisini kandırdığını, Yahya Murat Demirel'in de dolandırdığını söyledi. Interbank'ı satın aldığında Karamehmet'in kendisine bankanın 300 milyon dolar borcu olduğunu söylediğini, ancak bu borcun 700 milyon dolar olduğunun ortaya çıktığını anlatan Çağlar, Egebank'a da borcunu iki kez ödediği halde halen borçlu gösterildiğini söyledi. Çağlar, Etibank için ise şöyle dedi: "Interbank batık çıktığı için iyi durumda banka almak istiyordum. Etibank'a talip oldum. Dinç Bilgin'e birlikte almak konusunda teklifte bulundum. Onun da kabul etmesi üzerine bankayı aldık. Interbank'a el konulunca da Etibank'ın bu durumdan zarar görmemesi için hisselerimi devrettim. Etibank yönetiminde de bu nedenle görev almadım."

Çağlar saat 10.50'de protokol kapısından alındığı DGM'den, 19.30'da arka kapıdan çıkartıldı. Etibank soruşturması ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen naylon fatura soruşturması ile ilgili 2 ayrı gıyabi tutuklama kararı nedeniyle tutuklandı.

Gökhan ARTAN- Veli SARIBOĞA- Mutlu BOZDAĞ -Salim YAVAŞOĞLU- Erhan DOĞAN- Cevdet ÖZDEMİR- Nejdet ÇOKAN- Bülent ERGÜN- Hayati KILIÇ- Recai KÖMÜR- Özer KILIÇ- Gülcan DEMİRCİ

NERGİS AİR FARKI
Çağlar, Atatürk Havalimanı'nda uçaktan indirildikten sonra, uçağın merdivenlerinin yanında bekletilen 34 UFS 75 plakalı gri renkli, Volkswagen minibüse bindirildi. Çevrede sadece güvenlik ve havaalanı görevlileri bulunurken, Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar'ın da uçağın çok yakınına kadar geldiği görüldü. Babasının sahibi olduğu havayolu şirketi Nergis Air sayesinde aprona girebilen Çağlar, uçağa çok yaklaştığı halde, babasının yanına gitmesine izin verilmedi.

DGM'DE ANA-BABA GÜNÜ
Çağlar, motorize Yunus ve Şahin ile trafik ekiplerinin yanı sıra, oğlu Mustafa Çağlar ve yakınlarının bulunduğu Bursa plakalı 3 eşliğinde İstanbul DGM'ye getirildi. DGM'nin önü ana-baba gününe döndü. Onlarca kamera ve foto muhabirinin bulunduğu DGM'de bekleyenler, alkışlarla "Apo'yu Türkiye'ye getirene yapılır mı bu, yazıklar olsun" diye bağırdılar.

HAYRİ BABA İLK ZİYARETÇİ
Çağlar'ın DGM'ye gelmesinden kısa süre sonra, oğlu Mustafa Çağlar ve yakınlarının yanı sıra DTP'li Orhan Keçeli ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski koruma müdürü Hayri Baba lakaplı Hayri Gökdemir (ortada) DGM'ye geldi ve protokol kapısından içeri girdiler. Keçeli gazetecilere "Arkadaşımı ziyarete geldim" dedi. Bu arada bir grup "Hortumcular hesap verecek" sloganı ile gösteri yaptı. Polisin dağıttığı gruptan 3 kişi gözaltına alınırken, Çağlar'ın yakınları da protestoculara "Yaşasın Türkiye" sloganlarıyla karşılık verdi.

Murat KEKLİKÇİ

A 9 KOĞUŞUNA KONULDU
Yoğun güvenlik önlemleri altında saat 20.00 sıralarında Kartal Cezaevi'ne götürülen Çağlar yakınlarının alkışları eşliğinde cezaevine girdi. Cezaevine girişte doldurulan meslek bölümüne "sanayici ve eski bakan" diye yazdıran Çağlar form doldurma işlemleri sırasında sıcak bir çay istedi. Üzerindeki 300 milyon lira ile altın saat ve altın yüzüğü görevlilere teslim eden Çağlar sol A 9 koğuşuna yerleştirildi, Çağlar'ın 4 kişilik bu koğuşta tek başına kalacağı belirtildi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır