kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Üniversitede sicil kavgası


İstanbul Üniversitesi'nin önde gelen 6 profesör ve bir doktoru hakkında olumsuz sicil verilmesi üzerine Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Rektör Kemal Alemdaroğlu'na dava açtı
İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun kıdemli öğretim üyeleri Prof. Dr. Reşat Atak, Prof. Dr. Alaattin Çelik, Prof. Dr. Şefik Dursun, Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Prof. Dr. Bülent Tanör, Dr. Mesut Parlak ve Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye olumsuz sicil vermesi büyük tepkiye neden oldu. Olay üzerine Prof. Dr. Hatemi, Alemdaroğlu'na dava açtı.

Alemdaroğlu'nun olumsuz sicil kararını kanuna aykırı olduğunu söyleyen Prof. Hüseyin Hatemi şunları söyledi:

"Olumsuz sicil YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve Alemdaroğlu'nun işbirliğiyle hazırlanmış bir plan. Akademik personelin durumu YÖK özel kanunuyla belirlenir ve hiçbir memura savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Bu kanuna göre bir profesör başka bir üniversiteye ancak ihtiyaç varsa gönderilebilir. Profesörün kendi isteği olmadan gönderilemez. Alemdaroğlu, bu kanunu yanlış olarak bize uygulamaya çalışıyor. Üniversite sicil yönetmeliğine göre bizlerin sicili Temmuz'da kesinleşmiş olur.

EVRAKTA SAHTECİLİK
Rektör, 2001 Nisanı'nda hiçbir gerekçe göstermeden 2000 yılı için 'Olumsuz not verdim' derse bu; resmi evrakta sahtekarlık suçunun itirafıdır. Temmuz'da kesinleşen sicil 8 ay sonra tebliğ edilemez. Alemdaroğlu, böyle bir yetkisi olmadığı için memuriyet yetkisini kötüye kullanmıştır. Alemdaroğlu, gerekçe göstermediği için bana hakaret ve iftira etmektedir." Olumsuz sicilin nedenleri hakkında kendisinin bilgilendirilmediğini söyleyen Hatemi, şöyle devam etti:

NEDEN KEDİLER Mİ?
"Sayın rektör tahminimce üniversitedeki kedi olayından sonra olumsuz sicil vermiş olabilir. Kendisi 1980 sonrası benim hakkımda önyargılıydı. Gerici olduğumu düşünüyordu. Bir nedenin de hukuk, iktisat ve siyasal bilgiler fakültelerinin Beyazıt'tan Çekmece'ye sürülme girişimlerine karşı çıkmam olabilir. "

Alemdaroğlu'na dava açtığını söyleyen Hatemi, "Kemal Bey'i Allah'a havale ediyorum. Zaten kendileri tarafından olumlu not alsaydım üzülürdüm. Benim için asistan, öğrenci, hademe ve kedilerimden olumsuz not almamak önemli" dedi.

Mert İNAN

OLAYIN NEDENİ ZEHİRLENEN KEDİ Mİ?
İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr.Hüseyin Hatemi 27 Ekim 2000 tarihinde yaptığı açıklamada, 6 ayda 12 kedisinin sistemli bir şekilde zehirlenerek öldürüldüğünü ileri sürdü. Hatemi, Kemal Alemdaroğlu'nun rektör olmasından sonra kedilere karşı savaş açıldığını ileri sürerek şunları söylemişti: "Alemdaroğlu ilk toplantısında 'Çevre temizliğini engelleyen arkadaşlar var' demişti.

Kendisine itiraz ettik. Bana 'Size üç ay müsaade yoksa hepsi uyutulur' dedi. Nisan 2000 tarihinden bugüne kadar 12 kedi kaybettik."

Rektör Danışmanı Yardımcı Doç. Dr. Ali Küçükosmanoğlu ise bu iddialar için "Belediyenin işidir. Bu konuda ne sözlü ne de yazılı emrim var" demişti.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır