kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

DSP kurultaya hazır


DSP'nin bugün yapılacak 5. Olağan Kurultayı için Ankara ASKİ Spor Salonu'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Bin 189 delegenin oy kullanacağı kurultaya siyasi parti temsilcileri davet edilmedi
DSP'nin 5. Olağan Kurultayı bugün ASKİ Spor Salonu'nda yapılacak. Kurultayda genel başkanlık için Başbakan Bülent Ecevit ile Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt yarışacak.

Kurultay çalışmaları İzmir Milletvekili Hayri Diri'nin koordinasyonunda tamamlandı. 240 genç görevli yoğun bir çalışma yürüttü. Günlerce salonun maketi üzerinde çalışan gençler önceki gün ve dün toplantı yaptılar. Gençler, kurultay sırasında da herhangi bir karışıklığa neden olmamak için delegeleri, oturacakları bölümlere yerleştirecekler. Kurultay sırasında kızlar lacivert sağdan yırtmaçlı etek ve mavi gömlek, erkekler de lacivert pantolon ve mavi gömlek giyecek. Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Rıza Topçuoğlu önceki gün salonu denetledi.

Kurultay için yapılan diğer çalışmalar şöyle:
* Dağıtılan 42 bin davetiye sahibi salona gelişlerinde davetiyelerini gösterecek ve karşılığında manyetik bir kart alarak turnikeden geçecek.

* Ankara'nın caddelerine ve şehirlerarası girişlerine DSP bayrakları asılacak ve salonu gösteren tabelalar konulacak.

O SİZİ ALDATMADI
* Salon mavi zeminde beyaz güvercin figürleriyle donatılacak. Salonda "O Sizi Hiç Aldatmadı" yazan afişler de bulunacak.

* Salonda 2 büyük beyaz güvercin arasında nazar boncuğu figürü yer alacak. Güvercinin biri Bülent Ecevit'i diğeri Rahşan Ecevit'i sembolize edecek.

* Salonun giriş ve çıkış kapılarına güvenlik kameraları yerleştirildi. Skorborttaki 4 büyük TV'den kurultay yayınlanacak. Bahçeye dev ekran kurulacak.

* Salon için 7.5 milyar lira ödenecek.

* Kurultay için Bülent ve Rahşan Ecevit'e de özel bir oda ayrıldı. Deri koltukların yanısıra televizyon bulunan odada Ecevit için yedek bir takım elbise ile gömlek ve kravat da bulundurulacak.

* Kongrede bin 189 delege oy kullanacak. Salonda parti tarafından belirlenen sloganların dışında slogan atılmayacak.

* Kurultaya, siyasi partiler avet edilmedi. Siyasi partilere davetiye gönderilmemesine gelebilecek tepkiler neden olarak gösterildi.

Taki DOĞAN

'Gençlerin ellerine sağlık'
Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, dün ASKİ Spor Salonu'na giderek kurultay çalışmalarını denetledi. Ecevit'in salona gelişi sırasında salonda görevli olan partili gençler tarafından tezahürat yapıldı. Ecevit, eşi Rahşan Ecevit ile el ele dolaştığı salonda bir ara bugün oturacağı makam koltuğunu denedi. Ecevit, salondan çıkarken "Salonu çok güzel buldum. Çok zevkli bir salon. Gençlerin ellerine sağlık" dedi.

Erhan SEVEN

BÜLENT ECEVİT:

Pişkinsüt'ün adaylığında problem yok
Başbakan Ecevit de DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt'ün genel başkan adaylığı konusunda tüzükte bir engel olup olmadığını sorularına "Elbette her partinin tüzüğünde belli kurallar vardır. Yani herhangi bir üyemizin genel başkanlığa adaylığına karşı hiçbir engel söz konusu olamaz tabii" dedi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit de Pişkinsüt'ün aday olması konusunda "Problem yok" dedi.

AYDIN İL BAŞKANI:

Pişkinsüt'e destek vermiyoruz
DSP Aydın İl Başkanlığı, genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt'e destek vermedi. İl Başkanı Nadir Kutluca, yaptığı yazılı açıklamada Ecevit'e bağlılıklarının süreceğini belirterek, "Bu bayan kağıt üzerinde Aydın milletvekilidir. Adaylık kararı kendisini bağlar, kendi tabiriyle siyasi bir risk almıştır. Sonucunu da kendisi katlanacaktır" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır