kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Dışişleri kemer sıkıyor: Paris Sefiresi Filiz Akın'ın yaptığı gibi elçiliği lüks eşyayla donatmak, pahalı partiler vermek yok
Kriz fena vurdu
292 milyon dolarlık bütçesinin 80 milyon doları devalüasyonda eriyince darboğaza giren Dışişleri Bakanlığı tasarruf paketi hazırladı.
İlk önlem: Yemeklerde davetli sayısı azaltılacak, büyükelçiliklerin onarım, tadilat ve boya işleri askıya alınacak.
Filiz Akın örneği
Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal'ın eşi, eski film yıldızı Filiz Akın'ın harcamaları Dışişleri kararında etkili oldu. Filiz Akın 3 milyon dolara büyükelçilik konutunun duvarlarını ipekle kaplattı, bizzat seçtiği eşyalarla donattı, sipariş ettiği perdeleri beğenmeyip geri gönderdi.
Telefon yerine e-mail
Diğer önlemler şöyle: Zorunlu olmadıkça telefon yerine telgraf, e-mail ve faks kullanılacak. Yurtdışı gezilerine giden heyet küçültülecek, resmi araç kullanımı ise kısıtlanacak.
Pahalıya maloldu
Filiz Akın, muhteşem bir şato olan Paris Büyükelçiliği konutunu tepeden tırnağa yeniledi. Eşyaları bizzat seçen Filiz Akın konutta Paris'in seçkin kişilerine davetler verdi. Tabii devlet kesesinden...


Bilgin Grubu'ndan açıklama
Fon'A devrolduğundan bu yana hiçbir ayrıcalıklı muamele görmeyen Etibank'ın eski sermayedarlarıyla ilgili rutin işlemler devam ediyor.

Malkoçoğlu içimde yaşıyor
Yeşilçam'ın 65'lik delikanlısı filmlerdeki gibi hep formda: Ruhum hiç yaşlanmadı. Bu elinizde.Devamlı okuyorum. Resim yapıyorum. Kitap yazıyorum.

MHP'li vekiller denetledi ama Kürtçe'yi anlamadı!
Kürtçe filmin galasına MHP'li siyasiler akın etti. Filmin Kürtçesi'ni anlamadıklarını söyleyen MHP'liler, "Kasıt var mı, yok mu, araştıracağız" dediler

Güney Kore örneği
Bir günde 30 milyar dolar kaybeden ve maaş bile ödeyemeyen G. Kore'nin krizden toplumsal uzlaşma ile çıktığını belirten Derviş" Endonezya başaramadı. Biz ise uzlaşmayı başarmalıyız" dedi

Cimbom'a moral
Stresi yüksek Beşiktaş derbisini 2-0'la geçen G. Saray, Real Madrid maçı için moral kazandı. Ertelensinmi, ertelenmesin mi tartışmalarıyla gündemi oluşturan G.Saray-Beşiktaş derbisi sarı-kırmızılıların zaferiyle bitti.

Türk adaletine inancımız tam
Eşitlik Gösterisi olmasın. Eşitliğin, adaletsizlik pahasına kanıtlanmaya çalışıldığı bir yer hukuk devleti olamaz. Türkiye'de neler oluyor? Dinç Bilgin'in "Kimse hukukun üstünde değildir" kuralının bir gereği olarak gözaltına alındığına ve asla eşitlik gösterisi uğruna kurban edilmeyeceğine inanmak istiyoruz!
GÜNGÖR MENGİ


GÜNÜN İÇİNDEN

'Ebedi gençlik beyindedir'
Vatandaş yürüdü
Öldüren mesaj

POLİTİKA

Mahkeme afta şaştı
En büyük sorunlardan birisi irtica
KISA KISA KISA

EKONOMİ

Servet vergisi yok
Sponsor çöpçatanı
İcrada rekor

SPOR

Ölüsü yetti
Aslan Karşıyakada
Son gülen F.Bahçe


Finansinvest

Altın
Dolar
Mark
Euro
Borsa
55.000.000
1.055.000
470.000
945.000
8.022

banner

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
14/26
05/18
03/18
13/22
07/19
09/21
04/13
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
04/14
07/14
12/22
09/23
06/11
07/10
05/16


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-5-7-10-17-36

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır