kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

At çifteledi


Hagi, Popescu, Emre ve Bülent'siz Galatasaray, ertelemeye karşı çıkan Beşiktaş'tan intikamını sahada aldı. Tartışılan Serkan ve Jardel futbolları ve golleriyle yıldızlaştı
Günlerdir ertelemeyi gündemde tutan Galatasaray cephesinde asıl amaç Real Madrid idi. Sarı-kırmızılı tribünlerde büyük boşluklar, siyah-beyazlılarda ise coşku vardı. Ama yıllardır bir koltukta karpuzlar taşımaya alışık G.Saraylı futbolcular için olay farklıydı. Takımların sahaya çıkışı da ilginçti. İki ekip birlikte misafir takım tünelinden sahaya yürürken tribünlerde yaşanan sessizlik, "Bu bir lig derbisi mi, yoksa Donanma Kupası maçı mı?" sorusunu akla getirdi.

Perdeyi kral açtı
İlk yarıda topun kontrolu da, pozisyon zenginliği de Galatasaray'daydı. Serbest oynayan Hasan Şaş, ataklarda başroldeydi. 3. dakikada sağdan ortası güçlükle kornere atılan Hasan, 13. dakikada orta alanda Karhan'dan nefis sıyrıldı ve derin topta Serkan'ı gördü. Kral, bekletmeden kafayla Jardel'e aşırdığı topu yine tek pasta geriye aldı ve hemen plaseledi: 1-0.

Bir dakika sonra Ergün'ün adrese teslim ortasında Jardel, kafayı kale yerine auta vurdu.

40'ta sağ çaprazdan kazanılan serbest atışta, Ergün kaleyi yokladı ama Shorunmu başarılıydı.

İkinci yarı filmin devamı görünümündeydi. Devrenin hemen başında Fatih sağdan ceza alanına girdi ama uygun fırsatı kullanamadı.

57. dakikada yine enteresan bir pozisyon yaşandı. Saha dışında tedavisini tamamlayan Ümit, hakem Erdemir'in işaretiyle sahaya girdi, topu Erman'dan kaptı. Pası Jardel'in biraz önüne düşünce Brezilyalı pozisyonu kullanamadı.

Bir Nouma klasiği
70'ten sonra tekmeler konuştu. 73'te Nouma önce Okan'a sert girdi; sonra Fatih'e bir tekme salladı. Tutturamasa da kırmızıyı hak etmişti. Üç dakika sonra Ali Eren, Suat'a arkadan tekme attı, sarıyla kurtuldu.

10 kişi kalan Beşiktaş artık tamamen havlu atmıştı. 78'de Ergün'ün ortasında kafayı auta vuran Jardel, 83'te Arif'in asistinde ligdeki 21. golü ile skoru belirledi: 2-0.

Nouma SABAH'a, "Derbiyi daha çok isteyen kazanır" demişti. Maçı basın tribünün önündeki bölümden izleyen Bülent Korkmaz, Emre, Vedat, Hagi ve Popescu'nun 2-0'dan sonra Jardel'in yaptığı pres ve kayarak müdahalede ayağa fırlayıp, "Bravo!" diye bağırıp alkışlamaları galibiyeti kimin daha çok istediğinin de kanıtıydı

Sıradan bir galibiyet!
Cansun, "Bu, sıradan bir maçtı. Artık kafamızda yalnız R.Madrid var" dedi

Fark mucize olur
Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Cansun, Beşiktaş galibiyeti sonrası, "Bizim için sıradan bir lig karşılaşmasıydı. Şimdi sadece Real Madrid'i düşünüyoruz" dedi. Cansun, bu zorlu sınav için de, "Bugüne kadar hep zorları başardık. Yine zoru istiyoruz. Ama gerçekçiyiz. İstanbul'daki ilk maçı farklı kazanmak mucize gibi bir olay" dedi

Real'in ödü patladı
Sağ dizine darbe alan Hasan Şaş'ın Real Madrid'e karşı oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak. İspanyol ekibinin maçı izleyen istatistikçisi Paco Jimenez, "Galatasaray bunca eksiğe rağmen müthişti" dedi. Numancia'yı Figo'nun golüyle 1-0 yenen Real Madrid bu akşam İstanbul'a geliyor.

Emrah KAYALIOĞLU - YAŞAR YALÇIN

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır